0
Evrokupovi

Bazel srećniji u penal seriji

Objavljeno: 11.04.13 u 23:49

bazel-totenhem

Poslednji polufinalista Lige Evrope je ekipa Bazela koja je posle izvođenja penala (4:1) eliminisala Totenhem nakon što je i duel na Sankt Jakob Parku završen identičinim rezultatom kao onaj u Londonu – 2:2.

Totenhem je u kišovitom Bazelu dodatno rashladio domaće navijače kada je golom Dempsija poveo u 23. minutu. Amerikanac je iskoristio grešku Dragovića, obišao golmana i plasirao loptu u prazan gol. No, nije se dugo čekalo na izjednačenje jer je četiri minuta kasnije Salah udarcem sa 16 metara savladao Fridela. Dragović se za grešku kod gola iskupio u 49. minutu pošto je bio najsnalažljiviji u gužvi posle kornera.

Bili su Švajcarci na najboljem putu da obezbede prolazak u polufinale, ali ih je kazna za promašaje stigla u 83. minutu kada je Dempsi ponovo bio precizan i izborio produžetke u koje je njegov tim ušao sa igračem manje jer je Vertongen isključen u nadoknadi vremena pošto je oborio Štrelera koji je imao otvoren put ka golu.

Kako u dodatnih pola sata nije bilo golova, o putniku u polufinale su odlučivali penali. Hadlston u prvoj i Adebajor u trećojj seriji nisu bili precizni za goste, dok su Šer, Štreler, Fraj i Dijaz bili sigurni izvođači kod domaćina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter