0
Evropske lige

Nemilosrdni Bajern

Objavljeno: 10.04.13 u 22:35

mandzukic

Bajern je u polufinalu Lige šampiona! Bavarci su i u drugom meču uspeli da savladaju Juventus, ovoga puta u Torinu identičnim rezultatom kao u Minhenu – 2:0! Sjajna predstava Bajerna još jednom, a s druge strane bleda stara dama koja mora još da se pojača kako bi bila konkurentna u Evropi.

Juventus je počeo sa mnogo ofanzivnijom posavom u odnosu na meč na Alijanc areni: Bufon; Bonući, Barzalji, Kjelini; Asamoa, Pogba, Pirlo, Markizio, Padoin; Vučinić, Kvaljarela. Zbog suspenzija nije bilo Lihtštajnera i Vidala, ali ni povređenog Đovinka. S druge strane Hejnkes nije mogao da računa na povređenog Krosa, pa je tim Bajerna izgledao ovako: Nojer; Lam, Van Bujten, Dante, Alaba; Martinez, Švajnštajger; Riberi, Miler, Roben; Mandžukić.

Juventus je počeo meč otvoreno, ali je Bajernova taktika ponovo bila dobra i uspeli su da zaustave početne atake stare dame, pa su domaći vrlo brzo prepustili sredinu terena Bavarcima. Bajern je u prvom poluvremenu imao nekoliko polu prilika, ali nijednu 100%. Juve nije imao mnogo ideja u napadu, pokušavali su da probiju po bokovima, ali su Lam i Alaba bili odlični. Najbolju šansu za Juve imao je Pirlo kada je šutirao iz slobodnog udarca, ali je pokušao da postigne gol udarcem u Nojerov ugao… Nije se dao prevariti golman Bajerna. Opet je morao prinudnu izmenu da izvrši u prvom poluvremenu Hejnkes, baš kao i u Minhenu, sada se povredio Van Bujten, a zamenio ga je Boateng.

Na startu drugog dela igre odmah prilika za Juventus, ali je udarac Kvaljarele otišao pored gola. Bajern je opet uspeo da smiri igru, a Roben je umalo sve rešio u 57. minutu, Bufon je već bio savladan ali je lopta pogodila stativu. U 64. minutu nije bilo spasa za Juventus, Švajnštajger je centrirao, Martinez šutirao, Bufon uspeo da odbrani i odbije, a na pravom mestu je kao po običaju ove sezone bio Mario Mandžukić. Bajern je poveo, a Juventusu je trebalo da postigne četiri gola do kraja meča. Dva minuta kasnije Miler propušta odličnu priliku za Bajern posle kontre i pasa Robena.

Uveo je Konte Matrija, Islu i Đakerinija ne bi li došao do brzog gola, ali od toga nije bilo ništa, pa je svima oko 70-tog minuta bilo jasno da Bajern ide u polufinale. Izveo je do kraja meča Hejnkes Riberija i Mandžukića, a uveo Pizara i Luiza Gustava. I upravo je Pizaro u nadoknadi vremena postigao drugi gol za Bajern, posle odlične asistencije Švajnštajgera.

Bajern zasluženo ide u polufinale, bili su mnogo bolji u ovom dvomeču, a sada je i čelnicima Juventusa jasno da moraju još da rade kako bi stvorili tim koji će moći da se takmiči sa onim najjačim u Evropi. Za Italiju je ovo dovoljno, ali ne i za Ligu šampiona. Bavarci će pokušati da opet stignu do finala, čak treći put u poslednje četiri godine… Da li će im se posrećiti?

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter