0
Evropske lige

Četiri gola Srba u ciriškom derbiju

Objavljeno: 06.04.13 u 23:40

Fussball Super League - Zuerich - Grasshoppers

Jedan od najboljih defanzivaca u Švajcarskoj i komandant odbrane ekipe koja se bori za titulu sa Bazelom, fudbaler Grashopera Milan Vilotić, postigao je jedan od četiri gola u pobedi „skakavaca“ nad Cirihom od 4:2 u okviru 26. prvenstvenog kola.

Gradski derbi obeležili su igrači poreklom sa Balkana, a šest golova u meču iznenadili su i medije, koji su pre početka najavljivali tvrdu i neizvesnu borbu za pobedu. Prvi je Grashoper došao do prednosti i to u 12. minutu preko Hajrovića iz jedanaesterca. Lang je u 25. povisio na 2:0 i retko ko je mogao da pretpostavi da će Cirih imati snage da se vrati u meč.

Onda je na scenu stupio Milan Gajić koji je prvo sa bele tačke u 32. minutu smanjio prednost gradskog rivala, da bi potom u 51. doneo veliku neizvesnost u duel. Taj period u kojem je Gajić dva puta nadmudrio Grashoper bio je ujedno i najslabiji deo meča kada je u pitanju njihova odbrana, pošto je tada za „skakavce“ sve krenulo na bolje.

U odbrani su se probudili Vilotić i Stefan Grihting i bili su začetnici akcije u kojoj je Veroljub Salatić u 62. minutu vratio prednost Grashoperu. Konačan rezultat postavio je Vilotić u 70. minutu.

Grashoper se sada poravnao na prvom mestu tabele sa Bazelom, koji u nedelju igra protiv Sent Galena. Što se ekipe za koju Vilotić igra tiče, ona naredni meč igra 14. aprila protiv Siona.

Golove sa ove utakmice možete da pogledate ako kliknete ovde.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter