0
Evrokupovi

Tores popio Rubin, Bazel odoleo Totenhemu

Objavljeno: 04.04.13 u 23:08

Tores

Odigrani su prvi mečevi četvcrtfinala Lige Evrope, prednost su stekli Čelsi, Benfika i Fenerbahče, dok je meč na Vajt Hart Lejnu između Totenhema i Bazela završen bez pobednika.

Čelsi je dočekao Rubin i uspeo da otključa odbranu ruskog tima (3:1), a proradio je Fernando Tores, koji je postigao dva gola. Čelsi je poveo u 16. minutu kada je David Luiz dugom loptom proigrao Toresa, koji je uspeo da je sprovede u gol. U 32. minutu već je bilo 2:0 za Čelsi, a strelac je bio Viktor Mozes, posle asistencije Mate. Nadu Rubinu za revanš dao je Natho golom u 41. minutu sa bele tačke. Tores je vratio Čelsiju dva gola prednosti u 70. minutu, a drugu asistenciju na meču upisao je sjajni Huan Mata. Bane Ivanović je meč presedeo na klupi.

Benfika je savladala Njukasl sa 3:1 u veoma zanimljivom susretu, a moglo je da bude i više golova. Prednost je prvi stekao Njukasl golom Papisa Sisea u 13. minutu, ali je u 25. izjednačio Rodrigo. U drugom poluvremenu postiže Benfika još dva gola i to u razmaku od samo šest minuta – Lima donosi prednost u 65. minutu, a Kardozo postavlja konačan rezultat šest minuta kasnije. Nemanja Matić je odigrao ceo meč i odigrao je odličan meč.

Totenhem je neočekivano odigrao samo 2:2 protiv Bazela, a mogu da budu srećni što su došli i do tog rezultat pošto su Švajcarci imali 2:0 posle 34. minuta golovima Štokera i Fraja. Ipak, Adebajor je vratio ekipu Andrea Viljaša Boaša golom u 40. minutu, a izjednačio je Sigurdson u 58. minutu. Očekivalo se da će Totenhem ipak doći do pobede, ali je Bazel izdržao do kraja i imaće prednost u revanšu.

Fenerbahče je savladao Lacio sa 2:0, a trenutak odluke desio se u 47. minutu kada je isključen Onazi. Fener je iskoristio brojčanu prednost na terenu i u samom finišu došao do ogromnih 2:0. Vebo je postigao gol sa bele tačke u 78. minutu, a u poslednjim momentima meča upisao Dirk Kujt.

Revanš mečevi na programu su za sedam dana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter