0
Evrokupovi

Matuidi za nadu svetaca

Objavljeno: 02.04.13 u 22:45

ibra-psz-barsa

PSŽ je uspeo da se izvuče u Parizu protiv Barselone i odigra 2:2 i ima šanse da se plasira u polufinale, a videli smo zaista sjajan meč i dva gola u samom finišu od čega je Matuidi pogodio u četvrtom minutu nadoknade.

Karlo Anćeloti je pokušao da iznenadi Tita Vilanovu sa izuzetno ofanzivnom postavom, a kao centralni vezni igrači meč su počeli Dejvid Bekam i Blais Matuidi, dok su četvorica čak bila ispred: Sirigu; Žale, Aleks, Silva, Maksvel; Bekam, Matuidi; Pastore, Mura; Laveci, Ibrahimović.

Potpuno očekivana postava Barselone sa druge strane, Maskerano kao štoper, a u napadu su društvo Mesiju pravili Sančez i David Vilja, a u timu je bio i oporavljeni Alba: Valdes; Alves, Maskerano, Pike, Alba; Ćavi, Buskets, Inijesta; Mesi, Vilja, Sančez.

Barsa je pokušala da od samog starta uspostavi svoj ritam, da nametne pas igru i da drži loptu u svojim nogama, ali ih je PSŽ iznenadio i u prvih 15 minuta stvorio tri sjajne prilike iz kontri. Prvu već u petom minutu kada je pokušao Laveci, a lopta je zakačila Busketsa i na sreću gostiju udarila u stativu. U 13. minutu centaršut Bekama i pokušaj Aleksa glavom, a zatim u 15. sjajan udarac Havijera Pastorea i odbrana Valdesa. Dva minuta kasnije Barsa ima prvu pravu priliku, Alves je još jednom prošao po desnoj strani, a pokušao je Inijesta. Sjajan ritam utakmice, pa smo novu priliku mogli da vidimo u 19. minutu kada je iz slobodnjaka pokušao Zlatan Ibrahimović, ali je odličan bio još jednom Viktor Valdes. Aleks odlično oduzima loptu u 26. minutu odmah je šalje ka Muri koji uspeva da pronađe Ibrahimovića, ali gola opet nema. Barsa je imala potpunu kontrolu na sredini terena, ali je PSŽ bio mnogo opsaniji iz svojih kontranapada. Kada je posed lopte 75% prema 25% sve je jasno.

I kako to obično biva kada se ispromašujete protiv bilo koga, a kamo li protiv Barse usledi kazna. U 38. minutu Barselona dolazi do vođstva, nestvaran pas Danija Alvesa sa skoro 30 metara spoljnom ka Lionelu Mesiju koji majstorski iz prve matira potpuno nemoćnog Sirigua. Do kraja poluvremena mogla je Barsa i do 2:0, ali je Mesi za malo bio neprecizan posle odličnog prodora.

Na startu drugog poluvremena veliko iznenađenje – na terenu se nije pojavio Lionel Mesi, zamenio ga je Sesk Fabregas. Za sada nema potvrde da je u pitanju povreda.

U 52. minutu domaći navijači su bili besni na sudiju Volfganga Štarka, jer nije dosudio penal posle duela u kome je Matuidi bio sa Maskeranom. U 64. minutu šansa za Barsu, očajno je odigrao Maksvel koga je lako prošđao Alves i centrirao ka Sančezu, koji je bez potrebe komplikovao, pa je njegov udarac bio blokiran. Usledile su i dve izmene u PSŽ-u, ušli su Verati i Menez umesto Bekama i Lavecija, a u 69. minutu još jednom je pokušao Dani Alves sa distance, ali je Sirigu bio odlično postavljen.

Maskerano je dobio žuti karton, pa ga neće biti u revanšu na Nou Kampu, a Anćeloti pravi poslednju izmenu i uvodi Gameira umesto Pastorea. Ibrahimović u 77. minutu propušta još jednu šansu, ali dva minuta kasnije PSŽ dolazi do izjednačenja. Tijago Silva je bio najviši u skoku i udarcem glavom ponovo pogodio okvir gola, a Ibrahimović je bio najbliži lopti i ubacio je u gol. Igrači Barselone su uzalud tražili ofsajd kod sudije Štarka, a izgleda da su bili u pravu… Ibra je, sudeći po usporenom snimku, bio u ofsajdu.

U 83. minutu prinudnu izmenu pravi Vilanova, povređenog Maskerana zamenio je Montoja. U 89. minutu penal za Barsu, Fabregas je proigrao Sančeza, Sirigu zakasnio sa istrčavanjem i pokupio napadača gostiju. poptuno opravdano dosuđen penal, a odgovornost je preuzeo Ćavi i doneo pobedu Barsi u 90. minutu. A u nadoknadi vremena gol Blaiza Matuidija, koji je imao mnogo sreće, a lopta je na putu ka golu zakačila Bartru i prevarila Valdesa koji je i pored toga mogao bolje da interveniše.

PSŽ je zaslužio nerešen rezultat i biće zanimljivo u revanšu 10. aprila na Nou Kampu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter