0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Kokeza: Kazne za fudbalere koji komentarišu ugovore

Objavljeno: 01.04.13 u 18:03
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Potpredsednik FK Crvena zvezda Slaviša Kokeza rekao je danas na konferenciji za novinare da će klub igrače koji budu komentarisali stvari koje nemaju veze sa fudbalom, poput Luke Milivojevića, ubuduće sankcionisati.

Vezni fudbaler crveno-belih je pre nekoliko dana izjavio da je razočaran izjavom sportskog direktora Zorana Stojadinovića da je njegov ugovor štetan za klub.

„Ubuduće ćemo pokretati disciplinske postupke protiv igrača koji u javnosti komentarišu ugovore i slične stvari. Pre svega mislim na Milivojevića, pošto je njegovo da igra fudbal. Niko nije rekao da je on kao igrač štetan za Zvezdu i ne znam što je ušao u polemiku“, izjavio je Kokeza.

Kokeza je ponovio da su za Zvezdu veliki problem štetni ugovori u kojima menadžeri i igrači dobijaju velike procente od prodaje u neki drugi klub. On je otkrio ko od prvotimaca ima korisne ugovore.

„Od naših igrača korisne ugovore za klub imaju Boban Bajkovića (100 odsto u vlasništvu Zvezde), Stefan Čikić (100 odsto), Milan Jovanović (85), Filip Kasalica (80), Aleksandar Kirovski (100), Stefan Mihajlović (100), Vukan Savićević (100), Uroš Spajić (90), Filip Stojković (90), Nikola Petković (100) i Abiola Dauda (100)“, istakao je Kokeza.

Crvena zvezda je već stupila u kontakt sa nekim menadžerima i agencijama čiji igrači imaju štetne ugovore po klub i nada se da će im oni izaći u susret i omogućiti promenu ugovora. Kao primer Kokeza je naveo dogovor sa finansijerom Rada Rankom Stojićem.

„Postoje tri, četiri agencije ili menadžera oko kojih se ‘vrti’ većina stvari. Postoje ozbiljne sumnje oko toga kako su pojedini ljudi došli do procenata u ugovorima nekih igrača i to ćemo ispitati“, konstatovao je Kokeza.

Dvojici fudbalera ističe ugovor na kraju sezone, a očekuje se da Zoran Stojadinović uskoro sedne za sto sa ovim fudbalerima i eventualno se dogovori o produžetku saradnje.

„Postoje neki igrači kojima na kraju sezone ističe ugovor, pre svih Kadu i Nikola Mikić. Sportski direktor će ove nedelje da obavi razgovore sa njima i onda ćemo se izjasniti o produžetku saradnje“, zaključio je Kokeza.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter