0
Fudbal

Hajduk za regionalnu ligu bez Srba

Objavljeno: 01.04.13 u 16:47

Poljud

Poslednjih godina u javnosti se vodi polemika da li je vreme da, nakon košarke i rukometa, fudbal dobije regionalnu ligu. Predsednik splitskog Hajduka Marin Brbić ističe da iz bezbednosnih razloga on nije za takmičenje u kome bi se našli i srpski klubovi.

„Mislim da još nije vreme da igramo istu ligu sa srpskim klubovima. Nije to neki moj nacionalistički stav, niti je to stvar mojih političkih uverenja. Razlog zbog kojeg mislim da nije vreme za zajedničku ligu sa Srbima je sigurnost. Bile bi to utakmice pune negativnog naboja i stvorili bi se veliki problemi za bezbednost. Za druge opcije sam otvoren, i za ligu sa Mađarima, Slovencima, Slovacima, Bugarima, klubovima iz Bosne i Hercegovine“, izjavio je Brbić.

U Hajduku su svesni da bi takva liga puno značila klubu, kako u poboljšanju kvaliteta fudbala, tako i rastu broja gledalaca na utakmicama splitskih „bilih“.

„Za regionalnu ligu smo i rukama i nogama. Bio bi to dobar posao za Hajduk, imali bismo još puno ozbiljnih utakmica i prilika da popunimo tribine našeg stadiona. Ali, pitanje sa kojim državama, koje bi klubove uključivala ta liga“, zaključuje Brbić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter