0
Evropske lige

Fulamu mali londonski derbi

Objavljeno: 01.04.13 u 22:59

berbatov

U gradskom derbiju Fulam je na Krejven Kotidžu savladao KPR sa 3:2 i sada je ekipi Harija Rednapa potrebno čudo da u narednih sedam kola izbori opstanak u Premijer ligi.

Fulam je praktično bez prevelikih prilika došao do ogromnog vođstva od 3:0. Prvo je Dimitar Berbatov sa bele tačke doneo prednost u osmom minutu, da bi posle greške odbrane Bugarin još jednom matirao Sezara. U 41. minutu se činilo da je ovde sve gotovo kada je Hil nesrećno zatresao sopstvenu mrežu. Ipak, KPR je uspeo da se vrati u igru golom Adela Tarabta do kraja poluvremena, pa je nada da će doći bar do boda još tinjala kod izabranika Harija Rednapa.

Drugo poluvreme policajci počinju odlično, stvorili su dve dobre prilike na startu, a zatim je dosuđen penal posle prekršaja Karagunisa nad Tarabtom. Loptu je uzeo Remi, Švarcer ga je pročitao i odbranio mu udarac, mada se čini da je golman Fulama ranije krenuo u stranu. Ipak, Remi se brzo iskupio za promašeni penal u 49. minutu – samo dva minuta kasnije je izbegao ofsajd zamku i zatim topovskim udarcem savladao Švarcera. Nastavio je KPR da napada na Krejven Kotidžu, a u poslednjih 11 minut aimali su igrača više jer je Sidvel isključen posle nesmotrenog starta nad Traoreom. Ipak, ni to nije bilo od koristi KPR-u koji nije uspeo da dođe ni do izjednačenja ni u regularnih 90, ni u pet minuta sudijske nadoknade.

KPR ostaje na 19. mestu sa 23 boda, zona opstanka je udaljena čak sedam bodova, a do kraja sezone ima još samo sedam kola. U sledećem kolu im je neophodna pobeda kod kuće protiv Vigana, a ako tu ne osvoje sva tri boda mogu da se pozdrave sa opstankom. Fulam je ovim trijumfom došao do 39 bodova i nalazi se na 10. mestu uz meč manje od polovine timova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter