0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Čović: 1,5 miliona deli nas od evropske licence

Objavljeno: 01.04.13 u 14:15
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Potpredsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da su crveno-beli smanjili ukupni dug za više od osam miliona evra i dodao da je za dobijanje licence za evropska takmičenja potrebno još oko 1,5 miliona evra.

„Uspeli smo da okvir ukupnog duga smanjimo za nešto više od osam miliona evra, međutim, dosta toga se i dalje vrti oko banaka i kamata. U velikom procentu smo zaustavili dalje troškove“, rekao je Čović na konferenciji za medije na Marakani.

On je potvrdio da su prethodne nedelje stigla sredstva od Gasproma po slovu ugovora o generalnom sponzorstvu.

„Vrednost tog ugovora od prošlosezonskih dva miliona evra povećana je na oko četiri miliona, od čega 3,6 miliona ide fudbalskom klubu“, objasnio je Čović.

Kada je u pitanju licenca za takmičenje u Evropi, Čović je naglasio da je dosta toga urađeno.

„Danas ćemo predati potrebnu dokumentaciju i nadam se da ćemo uspeti da dođemo do nje, ne znam da li u prvom ili drugom roku. Od potrebnih 3,8 miliona evra za licencu sveli smo sumu na 1,5 miliona. Nisam pesimista, ali ne mogu da budem nerealan čovek i da obećam da će se to sigurno desiti“, poručio je Čović.

Crvena zvezda je, kako je naveo Čović, već otvorila dinarski i devizni račun na koji zvezdaši koji žele da pomognu mogu da uplate novac, a otkrio je i finansijske detalje raskida saradnje sa bivšim trenerom Aleksandrom Jankovićem.

„Dogovor je bio da 45.000 evra dobije sada, a još toliko u junu“.

Prema njegovim rečima, nije mu jasno kako u ovako teškoj situaciji i dalje postoji pritisak da Zvezda mora da bude prva.

„Ne može da bude prvi onaj, koji je maltene spakovan u sanduk, on može samo prvi da bude sahranjen“, slikovito je zaključio Čović za Tanjug.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter