0
Evropske lige

Preokret i slavlje Liverpula

Objavljeno: 31.03.13 u 15:24

Britain Soccer Premier League

U meču 31. kola Premijer lige Aston Vila je doživela poraz od Liverpula (2:1) na svom terenu i tako došla u veoma nezgodnu poziciju pred poslednjih sedam kola, pošto trenutno imaju isti broju bodova kao i Vigan, ali je zbog lošije gol razlike na mestu koje vodi u Čempionšip.

Aston Vila je prva došla u vođstvo golom, naravno, Kristijana Bentekea u 31. minutu posle asistencije Gabrijela Agbonlahora i tim rezultatom se otišlo na pauzu. Međutim, već na startu drgog dela igre Liverpul je došao do izjednačenja, posle pasa Kutinja Henderson je izašao sam ispred Guzana i lako ga matirao u 47. minutu. A pola časa pre kraja dosuđen je penal za goste posle prekršaja nad Suarezom, a siguran je sa bele tačke bio Stiven Džerard iako ga je Guzan pročitao. Imao je Liverpul i pre toga priliku da povede, ali je Džonson pogodio stativu. Sjajnu šansu za izjednačenje imao je Benteke, koji je opet bio najviši u skoku i već je bio matirao Reinu, ali je sa gol linije loptu glavom izbio kapiten Stiven Džerard.

Liverpul je sedmi sa 48 bodova i teoretki i dalje ima šansu da bude među četiri, ali je to ipak nerealno. Aston Vili ostaje da se bori za opstanak, imaju 30 bodova iz 31. meča, a isto bodova ima i Vigan ali sa utakmicom manje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter