0
Evropske lige

Ljuboja strelac u pobedi Legije

Objavljeno: 31.03.13 u 07:25

Ljuboja

Fudbaleri Legije savladali su u gostima gradskog rivala Poloniju sa 2:1 (0:0) u meču 20. kola prvenstva Poljske, a vrlo zapažene uloge imali su Miroslav Radović i Danijel Ljuboja.

Prvo poluvreme je proteklo u dominaciji gostiju gde su prvu priliku imali već u prvom minutu preko Radovića. Isti igrač je i nekoliko minuta kasnije bio u šansi, ali nije šutirao na vreme. O tome koliko je bio opasan govori i činjenica da je srpski fudbaler bio najviše puta fauliran.

Konačno, u 52. minutu, posle slobodnog udarca koji je izveo Danijel Lukašik, drugi srpski fudbaler Danijel Ljuboja, iskoristio je veliku grešku golmana domaćih koji je ispustio loptu i posle dodavanja Jodlovica, svojim 12. golom u sezoni doneo je prednost lideru Ekstraklase.

Domaći tim je izjednačio četiri minuta pre kraja preko Lukaša Pijateka, ali to nije bio kraj uzbuđenjima. U prvom minutu sudijske nadoknade, prvo je Radović šutirao preko gola, da bi zatim, već u narednom napadu, Dominik Furman pobegao odbrani Polonije i glavom doneo vrlo važnu pobedu ekipi Legije, posle centaršuta Vrdoljaka sa desne strane.

Bila je ovo prva pobeda za Legiju na gostovanju Poloniji posle sedam godina. Ekipa Miroslava Radovića i Danijela Ljuboje trenutno ima sedam poena prednosti u odnosu na drugoplasirani Leh koji u ponedeljak gostuje Pogonu.

U narednom kolu, Legija dočekuje Zaglebje iz Lubina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter