0
Evropske lige

Siti uhvatio svrake, Bejl se igra, tužni Čelsi

Objavljeno: 30.03.13 u 18:01

siti-slavlje

Pošto je borba za šampionskom titulom okončana i prvak će biti Mančester Junajted, nastavlja se velika bitka za mesta koja vode u Ligu šampiona, a danas je od ekipa koje pretenduju na pozicije 2,3 i 4 kiksnuo samo Čelsi i to na gostovanju Sautemptonu.

Sveci su savladali i plavce na svom terenu gde su već padali veliki klubovi ove sezone, a konačan rezultat je bio 2:1. Poveo je Sautempton golom Džeja Rodrigeza u 23. minutu, a deset minuta kasnije centaršut Marka Marina iskoristio je Džon Teri i izjednačio. Ali do kraja prvog poluvremena sveci još jednom vraćaju prednost, gol ovoga puta postiže Riki Lambert u 35. minutu. Bio je to njegov 14 gol u sezoni, što je recimo za Fernanda Toresa samo sanak pusti…

Mančester Siti je deklasirao Njukasl na Itihadu sa 4:0, a konačno je svoju dorbu stranu pokazala ekipa Roberta Manćinija. Trebalo im je 40 minuta da bi otvorili protivnika, a to je učinio Karlos Tevez u 41. minutu, a do kraja poluvremena je već bilo 2:0 golom Silve. U drugom poluvremenu još dva gola, prvo je pogodio Kompani, a zatim je Džejms Perč zatresao sopstvenu mrežu.

Totenhem je zahvaljujući tandemu Fertongen – Bejl došao do pobede protiv Svonsija na Liberti stadionu od 2:1. Poveli su sa 2:0 za samo 20 minuta igre, prvo je Bejl proigrao Fertongena za 1:0, a u 21. minutu je Belgijanac uzvratio asistenciju Velšaninu. Miču je u 71. minutu smanjio na 2:, ali je to bilo sve što su labudovi uradili do kraja.

Arsenal je dočekao Reding i ostvario očekivani trijumf. Tobdžije su trijumfovale sa 4:1, a golove su postigli Žervinjo, Kazorla, Žiru i Arteta (penal), a počasni gol za goste dao je Robson Kanu u 68. minutu. Inače, Žervinjo je pored gola upisao i dve asistencije i definitivno je bio najbolji igrač meča.

Sada je situacija na tabeli sledeća: Siti je drugi sa 62 boda (30 mečeva), Totenhem je treći sa 57 (31 meč), Čelsi je četvrti sa 55 (30 mečeva), Arsenal je peti sa 53 (30 mečeva), a Everton je šesti sa 48 bodova iz 29 mečeva. Biće ludo do kraja sezone.

Od susreta koji ne odlučuju o borbi za plasman u LŠ, Vest Hem je sa 3:1 savladao Vest Brom uz dva gola Endija Kerola i jedan O’Nila, dok je počasni gol za goste dao Dorans sa bele tačke. Vigan je u borbi za opstanak savladao Norič sa 1:0 golom Arune Konea u 81. minutu.

Biće zanimljiva i borba za opstanak, jer se Vigan sada izjednačio sa Aston Vilom po broju bodova 30, a samo bod više ima Sanderlend, dok su na +3 od zone ispadanja igrači Njukasla. Na +4 su Norič, Sautempton i Stouk, a do kraja sezone ima još osam mečeva.

Rezultati:
Sanderlend – Mančester Junajted 0:1
Mančester Siti – Njukasl 4:0
Svonsi – Totenhem 1:2
Arsenal – Reding 3:1
Sautempton – Čelsi 2:1
Vest Hem – VBA 3:0
Vigan – Norič 1:0

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter