1
Domaći fudbal

Sa Pintu debitovao pobedom

Objavljeno: 30.03.13 u 20:01
Foto:STARSPORT
Foto:STARSPORT

Rikardo Sa Pintu debitovao je pobedom na klupi Crvene zvezde pošto su njegovi izabranici u okviru 20. kola JSL na svom stadionu bili bolji od Radničkog iz Kragujevca sa 2:0 (1:0).

Par promena u tim crveno – belih uneo je potrugalski stručnjak, pa je tako u napadu umesto Mudrinskog startovao Dauda, a i posle dužeg vremena Kadu je bio u startnoj postavi.

Igra crveno – belih nije se puno razlikovala od onih iz vrmena trenera Jankovića, ali je iluzorno bilo očekivati da će neke značajne promene biti.

Ono što se dalo primetiti je da su beograđani viši „poštovali“ loptu i prilično strpljivo igrali, mada im je na ruku u prvom poluvremenu išla i zatvorena igra gostiju.

image

Sem jedne šanse Radničkog u 26. minutu nije bilo pravih prilika na obe strane, a čini se da je prinudna izmena koji je izvršio Sa Pintu promenila ritam igre. Naime, Milivojević je morao iz igre abog povrede nosa, a u igru je ušao Ožegović. Ta izmena je dovela do promene u veznim redu pa je Kadu znatno više prišao napadu.

Upravo je na samom kraju poluvremena posle prodora Lazovića, Kadu sačekao dodavanje na oko 11 metara i iz prve poslao loptu u mrežu Čančarevića pa se na poluvreme otišlo sa 1:0 za crveno – bele.

Drugi deo igre nije doneo značajnu promenu ritma igre, mada treba istaći da je Radnički igrao znatno otvorenije, ali igrači Zvezde nisu na adekvatan način znali da iskoriste slobodan prostor.

image

Do drugog gola na utakmici fudbaleri Zvezde stižu u 69. minutu posle kornera sa desne strana kada su defanzivci Kragujevčana loše izbili loptu koju ja stigla do Milijaša, a kapiten crveno – belih je iz drugog pokušaja zatresao mrežu gostiju.

Posle gola domaćih trener Radničkog Đurđević bio je prinuđen da zameni golmana Čančarevića koji je u pokušaju da odbrani šut Milijaša čini se glavom udario u stativu.

Nažalost u veoma korektnoj utakmici povrede Milivojevića i Čančarevića nisu bile jedine već je i kapiten crveno – belih i strelac drugog gola Nenad Milijaš na samom kraju utakmice doživeo nezgodan pad pa je morao da napusti igru, a beograđani su pošto je prethodno Sa Pintu izvršio sve imene jer je Daudu zamenio Mudrinski, a Kadua Savićević, utakmicu završili sa deset igrača na terenu.

Na kraju uspešan start Sa Pintua na klupi Zvezde i osvojena nova tri boda, a za pomake u igri crveno – belih još je ipak rano govoriti.

Zvezda: Bajković – Vešović, Mladenović, Mikić, Spajić – Garido,Milivojević (Ožegović 39′), Milijaš,Kadu (Savićević 85′), Lazović – Dauda (Mudrinski71′)

Radnički: Čančarević (Knežević 73′), Svojić, Otašević, Bubanja, Fejsa (Spalević 56′), Beljić (Đuričković 89′), Milošković, I. Petrović, Mirić, Milovanović, Marić.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter