0
Evropske lige

Poljaci slomili švabe, Šurleov lek za Fortunu

Objavljeno: 30.03.13 u 17:29

VfB Stuttgart v Borussia Dortmund - Bundesliga

Odigrano je pet mečeva 27. kola Bundeslige, Dortmund je odlučio da još uvek nije vreme da preda zvanično titulu Bajernu i slavio je u Štutgartu, a Lever je još malo cementirao treće mesto pobedom u Dizeldorfu.

Dortmund je uspeo da savlada Štutgart u gostima sa 2:1 i to golovima poljskih internacionalaca Piščeka i Levandovskog. Nisu hteli da baš sedam kola pre kraja predaju titulu Bajernu, to bi već bilo previše… Poveli su milioneri u 29. minutu golom Piščeka posle asistencije Rojsa, a pre toga su imali pregršt prilika koje nisu iskoristili. Izjednačio je Štutgart golom Rumuna Maksima u 63. minutu, a momenat odluke desio se u 69. minutu kada je Nidermajer folirao i dobio drugi žuti i crveni karton. U 82. minutu opet radi poljska veza, prodor Piščeka po desnom boku i centaršut, a Levandovski je na pravom mestu i donosi pobedu milionerima.

Šalke se dugo mučio protiv Hofenhajma koji se grčevito bori za opstanak, ali je ipak došao do pobede u poslednjih 20 minuta meča. Prvo je pogodio Hoger u 72. minutu, a susret je odlučio Rafael golom u 79. minutu. Do kraja meča upisao se i Temu Puki za konačnih 3:0.

Frajburg je sa 2:0 bio bolji od Borusije iz Menhengldbaha i tako ostao u borbi za četvrtim mestom. Golove odluke postigao je Maks Kruze u 69. i 90. minutu. Leverkuzen se mučio protiv Fortune u Dizeldorfu i došao do trijumfa od 4:1 na kraju. Poveli su golom Kislinga sa bele tačke u 23. minutu, a Švab je u finišu prvog poluvremena zatresao sopstvenu mrežu za 1:1. Andre Šurle je dolučio meč u 62. minutu svojim sedmim golom u sezoni, a do kraja je postigao i osmi, a stigao je i Kisling da doda još jedan u 88. minutu.

Majnc i Verder su remizirali 1:1, a domaći su došli do vođstva u prvom minutu kada je pogodio Adam Šalai. Bod zelenima iz Bremena doneo je Aron Hunt u 69. minutu.

Hanover je rastužio navijače Augzburga pošto ih je savladao na njihovom terenu sa 2:0 golovima Konstantina Rauša. Augzburg je propustio lepu priliku da se približi Fortuni, Verderu i Volfsburgu u borbi za opstanak.

Rezultati:
Štutgart – Dortmund 1:2
Frajburg – Menhengladbah 2:0
Augzburg – Hanover 0:2
Šalke – Hofenhajm 3:0
Majnc – Verder 1:1
Fortuna – Leverkuzen 1:3

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter