0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Partizan deklasirao Mega Vizuru

Objavljeno: 30.03.13 u 18:45
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Partizana ostavrili su prvu pobedu u košarkaškoj Superligi Srbije pošto su u meču 1. kola pred oko 3.500 gledalaca u hali Pionir savladali Mega Vizuru sa 95:64 (17:19, 22:21, 29:9, 27:15)

Dugo su crno-beli lomili otpor vrlo nezgodne ekipe Mega Vizure koja je prvo poluvreme rešila u svoju korist sa 40:39. Izgledalo je kao da su kritike iz svlačionice u poluvremenu pozitivno uticale na košarkaše Partizana koji su konačno u trećem periodu pronašli pravi recept za odbranu gostiju.

Briljirali su u tim momentima Bogdan Bogdanović i Davis Bertans koji su iz svih pozicija rešetali koš Mega Vizura koja je u trećem periodu postigla svega devet poena naspram 29 ekipe Duška Vujoševića. Bilo je jasno u tom momentu da ekipa Dejana Milojevića ne može da se vrati u meč i da joj je cilj bio da koliko-toliko umanji ogromnu prednost Partizana, koji na kraju nije bio ispunjen pošto celih pet minuta nisu uspeli da pogode koš protivnika.

Najbolji u redovima srpskog šampiona bili su Bertans sa 21 i Bogdanović sa 18 poena i 10 skokova, a dvocifren učinak imali su i Musli(14), Vesterman(12) i Lavernj(11). Na drugoj strani bolji od ostalih bili su Micić sa 22 i Krstić sa 11 poena.

Svakako bi trebalo spomenuti i da ja ne ovoj utakmici u prvom timu Partizana debitovao mladi Đorđević, ali i da je posle dosta vremena za crno-bele zaigrao i Bane Đekić, a obojica su postigla po dva poena.

U prvom meču 1. kola Vojvodina je u petak savladala ekipu Metalca, a u preostale dve utakmice sastaju se Sloboda i Crvena zvezda (19.00h) i Konstantin i kragujevački Radnički (20.00h).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter