0
Evropske lige

Juventusu derbi Italije, Janković pogodio bod

Objavljeno: 30.03.13 u 17:00

inter-juve

Odigrano je osam mečeva 30. kola Serije A, Juventus je slavio u derbiju Italije protiv Intera, Lacio je preokrenuo protiv Katanije, a poraze su na gostovanjima doživeli Roma i Fiorentina. Boško Janković se vratio golom u startnu postavu, ali je Đenova samo remizirala sa Sijenom.

U velikom derbiju Italije Juventus je kao gost savladao Inter sa 2:1 i vratio im za onaj poraz u Torinu i približio se još više Skudetu. Povela je stara dama u 3. minutu kada je Kvaljarela iznenadio Handanovića i udarcem sa 25 metara savladao slovenačkog golmana, koji je sigurno mogao i bolje da interveniše. Od tog momenta ređale su se šanse i sa jedne i sa druge strane u prvom delu, Bufon i Handanović su bili veoma dobri, a Inter je najbolju priliku za izjednačenje imao preko Palasija ali je njegov udarac uspeo nekako da na gol liniji zaustavi Điđi Bufon. Inter ipak dolazi do izjednačenja i to na startu drugog poluvremena kada je Kasano sjajno proigrao Palasija, a ovaj utrčao u prazan prostor i zatresao mrežu. Sve je ličilo na onaj prvi meč u sezoni, kada je Juve poveo u prvom minutu, a Inter u drugom preokrenuo, međutim… Stara dama je u 60. minutu ponovo došla do vođstva, Kvaljarela je izbegao ofsajd zamku, stigao loptu na vreme, ubacio je na peterac, a tamo je bio Matri i smestio je u mrežu. Nije Inter uspeo da stvori neke ozbiljnije šanse do kraja, Juve je odigrao iskusno i sigurno i zadržao prednost. A nakon što je Ricoli odsvirao kraj, Kambijaso je uleteo Đovinku i polomio ga, pa je posle isteka meča dobio crveni karton. Đovinko je posle svega ustao, što je najbitnije. Juve sada ima 68 bodova, 12 više od Napolija, a Inter je na šestom mestu sa 47 bodova i Liga šampiona je sada veoma daleko za neroazure.

Kaljari je savladao Fiorentinu sa 2:1 i tako osigurao opstanak u ligi i došao do 38. boda. U meču koji je odigran pred praznim tribinama Pinilja je postigao dva gola u prvom poluvremenu, a ljubičasti su smanjili preko Kuardada. Adem Ljajić je igrao za ljubičaste samo prvih 45 minuta.

U derbiju donjeg dela tabele Đenova nije uspela da savlada Sijenu na svom terenu, odigrali su samo 2:2 i imaće velikih problema grifoni do kraja sezone da zadrže prvoligaški status. Povela je Đenova golom Marka Borijela u 6. minutu, ali je Sijena preko Emeghare i Rosine preokrenula, da bi Boško Janković doneo izjednačenje svom timu u 72. minutu posle asistencije Imobilea i njegovog centaršuta sa leve strane.

Palermo je upisao veoma važan trijumf u borbi za opstanak protiv Rome na Siciliji od 2:0. Oba gola su dali u prvom poluvremenu, a strelci su bili Josip Iličić i Fabricio Mikoli.

Lacio je za dva minuta preokrenuo meč na Olimpiku protiv Katanije i od 0:1 došao do 2:1. Katanija je povela preko Iska u 50. minutu. U ekipu Lacija se posle povrede vratio Miroslav Klose koji je odigrao poslednjih 15 minuta meča, a upravo su nebveskoplavi tada napravi preokret. Legrotalje je dao autogol, a zatim je Kandreva pogodio sa bele tačke u 81. minutu.

Parma je lako i ubedljivo savladala Peskaru sa 3:0, a strelci su bili Benaluan, Paleta i Amauri. Videli smo i dva meča bez golova, u Udinama gde su igrali Udineze i Bolonja i u Bergamu gde su se sastali Atalanta i Sampdorija (Krstičić je odigrao svih 90 minuta, Radovanović presedeo na klupi u Atalanti).

Rezultati:
Udineze – Bolonja 0:0
Inter – Juventus 1:2
Palermo – Roma 2:0
Lacio – Katanija 2:1
Đenova – Sijena 2:2
Atalanta – Sampdorija 0:0
Parma – Peskara 3:0
Kaljari – Fiorentina 2:1

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter