0
Evropske lige

Emotivno Bufonovo pismo Totiju

Objavljeno: 27.03.13 u 19:21

bufon-toti

Frančesko Toti ovog vikenda slavi 20 godina od svog debija u Seriji A te mu je tim povodom ljuti klupski rival, ali i veliki prijatelj i reprezentativni kolega, Điđi Bufon poslao pismo koje doslovno prenosi agencija ANSA.

„Dragi Frančesko ti si jedano od igrača koji stvaraju fudbalsku istoriju. Dvadeset godina u Seriji A, to je veliki podvig. Još uvek se sećam tvog prvog pogotka, to je bilo na utakmici Roma – Fođa. Čeasto si i meni davao golove, 10 puta da budem precizniji, kao veliki šampion koji u tim momentima zaboravlja na prijateljstvo.

Bilo je tu i osmeha, kao kada sam ti odbranio penal. Ista smo generacija, a istina je da svaka godina posle 30. vredi sedam puta više, ali ti kao da se podmlađuješ umesto da budeš sve stariji. Napisao si istoriju, ali si istovremeno i sadašnjost i budućnost fudbala, ti si igrač koji nikada nije bio pod znakom pitanja. Zauvek ćeš biti Azuro, pozdrav od tvog prijatelja Điđija“ – piše u pismu.

Toti je u Seriji A debitovao 28. marta 1993. godine kada je ušao u igru umesto Ruđerija Ricitelija na meču protiv Fođe, a zanimljivo je da ga je u vatru bacio Vujadin Boškov koji je tada trenirao Romu u kojoj je princ Rima proveo celu igračku karijeru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter