0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

„Orlovima“ prija Novi Sad

Objavljeno: 26.03.13 u 22:27

Slavlje reprezentativaca Srbije nakon prvog gola na meču protiv Škotske

Srbija – Škotska 2:0 (0:0)

Strelac: Đuričić 59′, 65′
Stadion: Karađorđe (Novi Sad)
Gledalaca: oko 5.000
Sudija: Ištvan Vad (Mađarska)
Žuti kartoni: Tošić, Nastasić, Stojković (Srbija) – Adam, Rouds, Bridkat (Škotska)

Srbija: Stojković – Ivanović, Subotić, Nastasić, Tomović – Fejsa (od 86′ Petrović), Milivojević – Basta, Tošić (od 93′ Stevanović), Tadić (od 69′ Đorđević) – Đuričić

Škotska: Maršal – Haton, Koldvel, Henli, Vitaker – MekArtur (od 46′ Adam), Bojd, Bridkat, Maloni (od 80′ Burk) – Rouds (od 80′ Miler), Nejsmit

Fudbalska reprezentacija Srbije zabeležila je drugu pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu pošto je u meču 6. kola grupe 1 savladala selekciju Škotske u Novom Sadu sa 2:0. Za razliku od meča u Zagrebu „orlovi“ su u duelu sa škotskom izgledali dosta bolje, ali je pitanje da li je to zbog toga što je protivnik bio daleko slabiji ili je došlo do pomaka u našoj igri.

Čak šest promena u prvih 11 u odnosu na utakmicu sa Hrvatskom izvršio je Siniša Mihajlović. Stojković je na golu zamenio nesigurnog Brkića, Tomović je igrao na levom beku umesto suspendovanog Kolarova, na pozicijama zadnjih veznih igrali su Fejsa i Milivojević umesto Ignjoskog i Radovanovića, Basta je počeo umesto Stevanovića, a Tadić umesto Šćepovića. Formacija nije menjana, ali je u špicu umesto Đorđevića igrao Filip Đuričić.

Upravo fudbaler Herenvena se našao u prvoj šasni i to pre nego što je isteklo 60 sekundi, ali se odbrana Škotske u tom trenutku dobro snašla. Nije prošlo mnogo do naše druge prilike u kojoj se našao Basta, ali je njegov udarac uspešno zaustavio golman Maršal.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Dominirao je naš tim u prvih 20 minuta, držao je loptu, ali i prilično loše kombinovao na sredini terena. Na isteku 20. minuta Nastasić je poslao dugu loptu ka Đuričiću koji je prijemom izbacio štopera koji ga je čuvao, ali nije imao snage za jači udarac pa Maršal nije imao težak posao.

Kako je vreme odmicalo tako je i teren postajao sve teži odnosno blatnjaviji što i nije čudo jer su Novom Sadu danas nazmenično padao sneg i kiša. Poznato je da se ostrvaljani u takvim uslovima daleko bolje snalaze pošto ne forsiraju igru po zemlji. S obzirom da je sve teže bilo ući u kazneni prostor Bambi Tošić je pokušao udarcem iz daljine u 28. minutu, ali je lopta prošla tik pored leve stative škotskog gola.

U 37. minutu viđena je velika gužva u šesnaestercu Škotske, ali su gosti udarce Ivanovića i Tomovića uspešno blokirali. Do kraja poluvremena nije bilo ozbiljnijih prilika za gol pa je prvih 45 minuta završeno rezultatom 0:0.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Nejsmit je u 49. minutu zatresao mrežu Stojkovićevog gola, ali na našu sreću škotski reprezentativac se aktivirao iz pasivnog ofsajda pa je njegov pogodak poništen. Đuričić je oboren na ivici šesnaesterca u narednom minutu, ali mađarski sudija je ostao nem.

U prvih 15. minuta drugog poluvremena Škoti su se prilično oslobodili i sve češće su prilazili našem golu pa je tako Rouds mogao u 58. minutu i bolje da šutira, ali na našu sreću nije. A akcija za prvi gol na meču krenula je upravo od Stojkovića, lopta je stigla na levo krilo do Tošića koji je loptu ubacio u peterac Škota, Fejsin udarac je izblokiran, ali lopta je došla do Đuričića koji je iz okreta pogodio za vođstvo Srbije od 1:0.

Samo nekoliko minuta kasnije viđena je slična situacija u kaznenom prostoru Škotske, Tomović je driblao, šutirao, a na odbijenu loptu natrčao je ponovo mladi Đuričić koji je tako došao do svog trećeg pogotka u ovim kvalifikacijama.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Prva izmena u našem timu viđena je u 69. minutu kada je Filip Đorđević zamenio Dušana Tadića, a tada je došlo i do promene na terenu jer je Đuričić vraćen na poziciju polušpica, a napadač Nanta je bio najistureniji.

Škoti su tada praktično bili primorani da napadnu pa je i lopta bila više u njihovim nogama, mada često nisu znali šta da urade sa njom. Dobru priliku da smanje prednost Srbije gosti su imali u 83. minutu ali je Čarli Adam pogodio živi zid posle slobodnog udarca sa nekih 20 metara od gola Stojkovića.

Filip Đuričić u prodoru ka golu Škotske

Do kraja utakmice, sve do 92. minuta, nije bilo prilika ni na jednoj strani pa je tako reprezentacija Srbije došla do drugog trijumfa u Novom Sadu, pošto je ranije u istom gradu savladala selekciju Velsa. Priliku da promeni rezultat imao je Bane Ivanović, ali je lopta posle njegovog udarca završila pored gola.

Nakon šest odigranih utakmica Srbija ima sedam skupljenih bodova i uz veliki splet okolnosti može da se vrati u borbu za jedno od prva dva mesta u grupi 1 kvalifikacija za Mondijal 2014. godine.

Narednu utakmicu Srbija igra 7. juna protiv Belgije u Briselu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter