0
Evrokup

Lokomotiva u finalu Evrokupa

Objavljeno: 26.03.13 u 18:53

lokomotiva-valensija

Košarkaši Lokomotive Kubanj uspeli su da se plasiraju u finale Evrokupa pošto su u revanš meču polufinala u Krasnodaru izgubili od Valensije sa 68:63 (15:16, 13:10, 15:11, 25:26). Međutim, kako su Rusi u prvoj utakmici trijumfovali sa 10 poena razlike to im je bilo dovoljno da viziraju put za belgijski Šarlroa, gde će 13. aprila biti odigrana finalna utakmica.

Španski tim je nakon prilično izjednačenog prvog poluvremena stekao dva poena prednosti, a vođstvo je do kraja trećeg perioda naraslo na šest poena. Kada je Valensija sredinom poslednjeg perioda došla do +10 (53:43) bilo je jasno da nas čeka neizvesna završnica.

Međutim, u poslednjim minutima domaći tim nošen navijanjem pune hale u Krasnodaru, preko svega preko Nika Kalatesa uspeo je da smanji zaostatak na samo četiri poena (53:57) na dva i po minuta pre kraja. U penal završnici Valensija nije uspela da nadoknadi izgubljeno iz prvog meča.

Nik Kalates je ujedno bio i najefikasniji akter meča sa 19 poena, a dvocifren učinak u domaćem timu imali su još Baron sa 11 i Kalneitis koji je dodao 10. U španskom timu bolji od ostalih bio je srpsko-crnogorski tandem Marković – Dubljević koji je postigao po 14 poena, a Pau Ribas je dodao 12.

Lokomotiva će u finalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Bilbaoa i Budiveljnika gde baskijci posle prvog meča odigranog u Kijevu imaju 10 poena prednosti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter