0
Fudbal

Lake pobede Nemačke, Holandije, Poljske i Italije

Objavljeno: 26.03.13 u 22:51

nemacka

Nemačka je u okviru grupe C savladala Kazahstan sa 4:1, a briljirali su igrači Borusije Dortmund. Panceri su u prvom poluvremenu dali tri gola, a sva tri su postigli milioneri – Rojs, Gece i Gundogan. Smanjio je Šmitgal na 3:1 u 48. minutu, a Lev je ponovo igrao bez klasičnog špica, kog je opet glumio Tomas Miler… Konačan rezultat postavio je Marko Rojs u 90. minutu.

U okviru grupe C Republika Irska je remizirala sa Austrijom 2:2, a imaju za čim da žale izabranici Đovanija Trapatonija jer su golovima Džonatana Voltersa, nakon što je Harnik doveo Austriju u vođstvo, vodili sve do 90. minuta. Bod Austriji je u 90. minutu doneo igrač Bajerna David Alaba. Sada je prva Nemačka sa 16 bodova iz šest mečeva, a zatim slede Irska, Švedska i Austrija sa po osam bodova, s tim da Šveđani imaju odigrana četiri meča.

Holanđani su nastavili da dele lekcije u grupi D, nastavljaju sa 100% učinkom, a šesti trijumf su upisali protiv Rumunije4:0. Lako i ubedljivo je četa Luja van Gala došla na korak od plasmana na Mundijal golovima Van der Varta, pa dva puta Van Persija i za kraj Džermejna Lensa. Holandija ima 18 bodova, drugi su Mađari sa 11 bodova, treći Rumuni sa 10.
Poljska je u okviru grupe H savladali San Marino sa 5:0 uz dva gola Levandovskog i po jedan Piščeka, Teodorčuka i Koseckog. Poljaci su na deobi trećeg mesta sa Ukrajinom sa osam bodova, ali i dalje je drugo mesto daleko – pet bodova ako Englezi savladaju Crnu Goru, pošto u ovom momentu vode.

U grupi F Izrael je kao gost savladao Severnu Irsku sa 2:0 golovima Liora Rafaelova i Bena Basata u poslednjih 15 minuta meča i sada nastavlja veliku borbu sa Portugalom za mesto broj 2, a čak su u igri i za prvu poziciju, mada su ipak Rusi u ogromnoj prednosti sa bodom više i čak dva meča manje!

U grupi B Italija je sa 2:0 slavila na Malti i vratila se na prvo mesto koje je na kratko pripalo Bugarskoj. Oba gola dao je Mario Baloteli, pa azuri sada imaju 13 bodova, a Bugari 10.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter