0
Fudbal

Englezi čuli ustaške pesme

Objavljeno: 23.03.13 u 18:36

hrvatska-srbija

Svetski mediji željni senzacija prilično neobavljenog posla napustili su stadion Maksimir posle meča Hrvatska – Srbija pošto osim nekoliko već toliko uobičajenih pokliča nije bilo nijednog incidenta pa nisu imali o čemu da pišu.

Ipak, čuveni Bi-Bi-Si (BBC) nije propustio priliku da obavesti svoje gledaoce da je meč odigran u „primetno neprijateljskoj atmosferi uz česte rasističke pokliče“, a verovatno se misli na dobro poznati slogan „Ubij Srbina“.

Pored toga govori se da su navijači reprezentacije Hrvatske pevali fašističke pesme iz četrdesetih godina prošlog veka i da je policija uprkos najavama propustila priliku da zbog toga prekine meč.

Ne želimo da nas pogrešno razumete, svesni smo i mi da je bilo pojedinaca koji su želeli na svaki način da se istaknu pa čak i tako što će izigravati idiote koristeći ustašku ikonografiju, ali dobro smo upoznati sa načinom rada engleskih novinara koji su na našem primeru često „od muve pravili slona“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter