0
Fudbal

FOTO: starsport

Kraj na Maksimiru: Hrvatska – Srbija 2:0 (2:0)

Objavljeno: 22.03.13 u 18:01
FOTO: starsport
FOTO: starsport

93′ KRAJ UTAKMICE. Sudija Čakir odsvirao je kraj utakmice. Srbija je na Maksimiru zahvaljujući greškama iz prvog poluvremena poražena od Hrvatske sa 2:0 (2:0). Golove za domaće postigli su Mandžukić i Olić.

90’+3 Još jedna šansa za Srbiju u nadoknadi vremena, ali je ponovo odlični Pletikosa zaustavio siguran gol Đuričića.

83‘ Odmah posle druge usledila je i treća izmena kod Hrvatske, Ivicu Olića na terenu je zamenio Vukojević.

82‘ Još jednu izmenu izvršio je hrvatski selektor, a umesto Strinića u igri je Lovren.

78‘ Strašna šansa za Srbiju. Đuričić je šutirao po zemlji Pletikosa kratko odbio loptu na koju je natrčao Đorđević ali je hrvatski golman i drugi put u samo par sekundi uspeo da spase siguran gol.

75‘ Poslednja izmena kod Orlova, Ignjovskog menja Petrović.

70‘ Hrvatska je prepustila inicijativu Srbiji, a Orlovi pletu mrežu oko kaznenog prostora domaćih međutim ne uspevaju da stvore pravu priliku za gol.

63‘ Štimac pravi prvu izmenu. Umesto Nike Kranjčara u igru je ušao Domagoj Vida.

60‘ Nova šansa za Hrvatsku. Rakitić je lako prošao Tadića i sa leve strane sa nekih 11 metara šutirao po zemlji ali je Brkić nekako uspeo da odbrani udarac.

57‘ Mihajlović vrši drugu izmenu. Umesto Stevanovića ušao je Tadić.

52‘ Modrić je napravio slalom na sredini terena, potom opalio po lopti koja je proletela pokraj leve stative Brkića.

47′ Sjajna šansa za Srbiju! Prvo je Kolarov šutirao a Pletikosa odbio loptu na koju je naleteo Đuričić ali nije uspeomda savlada golmana Hrvatske.

46′ Počeo je drugi deo igre. Mihajlović na poluvremenu ništa nije menjao.

45’+2 POLUVREME: HRVATSKA – SRBIJA 2:0. Utisak posle prvog dela igre je da su Orlovi svojim greškama i nervozom omogućili Hrvatskoj da vrlo lako stignu do ozbiljne prednosti. Koliko će Mihajlovićevi izabranici uspeti da se na poluvremenu oporave ostaje da se vidi, ali jasno ja da na sredini terena fali igrač koji bi povezao redove.

42′ Korner za Srbiju sa desne strane izveo je Tošića ali je njegova visoko upućena lopta ka drugoj stativi preltela sve igrače i završila u gol autu.

37′ GOL! Upravo posle faula Kolarova usledio je centaršut na peterac posle koga je Ivica Olić pored poptuno uspavane odbrane Srbije rutinski smestio loptu u mrežu Brkića.

35′ Visok presing Hrvatske daje rezultate jer naši reprezentativci ne mogu da iznesu loptu sa svoje polovine. U tim momentima nervozni Loarov dobija žuti karton.

30‘ Bez pravih šansi na obe strane posle vodećeg gola Hrvatske. Vrlo rastrzana igra na obe strane, ali utisak je da Orlovi ne mogu da povežu igru i preuzmu inicijativu.

23′ GOL! Mario Mandžukić dovodi Hrvatsku u vođstvo. Posle velike greške defanzivaca Srbije, tačnije kiksa Kolarova igrač minhenskog Bajerna smestio je loptu u praznu mrežu.

20′ Sve više uzbuđenja na Maksimiru. Kranjčar je sa oko 20 metara šutirao ali je lopta prošla pored leve stative Brkića.

18‘ Prva ozbiljna šansa za Srbiju. Kolarov je odlično po levoj strani u orostor bacio Đuričića ali ovaj nije uspeo da uputi dobru povratnu na peterac i Pletikosa je bio siguran.

15′Prvi korner na utakmici pripao je Hrvatskoj, ali nije bilo opasnosti po gol Brkića. Potom su usledila još dva vezana kornera za domaće ali nije bilo uzbuđenja pred našim golom.

8‘ Peh za Orlove. Šćepović je zbog povrede prinuđen da napusti igru a umesto njega ulazi Filip Đorđević.

4′ Slobodan udarac sa leve strane izveo je Srna a odbrana Srbije dobro reagovala.

1′ Sudija Čakir označio je početak utakmice. Početni pritisak vrše naši reprezentativci koji nastupaju u belim dresovima.

17:56 Prepun stadion Maksimir dočekao obe reprezentacije. Uz očekivano zviždanje srpskoj himni i pevanje himne domaćih odbrojani su poslednji trenuci pred početak utakmice.

Selektori su se odlučili za sledeće sastave:

Hrvatska: Pletikosa, Vida, Ćorluka, Šimunić, Strinić, Srna, Modrić, Kovačić, Rakitić, Olić, Mandžukić.

Srbija: Brkić, Ivanović, Subotić, Nastasić, Kolarov, Radovanović, Ignjovski, Stevanović, Tošić, Đuričić, Šćepović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter