0
Evroliga

Bešiktaš konačno pobedio

Objavljeno: 22.03.13 u 21:06

tutku-acik

Košarkaši Bešiktaša zabeležili su prvu pobedu u Top 16 fazi Evrolige nad Montepaskijem od 72:70 (18:16, 17:19, 13:18, 24:17) u veoma dramatičnoj završnici.

Potpuno izjednačene ekipe vodile su žestoku borbu od prvog minuta duela. Rezultatska klackalica trajala tokom većeg dela susreta. Ljubimci domaćih su tokom druge četvrtine uglavnom bili u blagom vođstvu, a na odmor se otišlo nerešenim rezultatom.

U nastavku susreta Montepaski je uspeo da uspostavi kontrolu nad igrom, ali samo za kratko. Stekli su sredinom treće četvrtine vođstvo od sedam poena prednosti koju su održavali do polovine poslednje četvrtine. Sustizali su košarkaši Bešiktaša prednost gostiju, ali se oni nisu predavali. Trojkom Damira Markote na dva ipo minuta pre kraja susreta domaći uspevaju da povedu, a meč ulazi u dramatičnu završnicu. Tutku Ačik u poslednjoj sekundi donosi prvu pobedu ekipi iz Istanbula u ovoj fazi takmičenja.

Upravo je Tutku Ačik, heroj Bešiktaša, bio najzaslužniji za pobedu svog tima sa 17 postignutih poena. Po 14 poena ubacili su Serhat Četkin i Riki Majnard. Najbolju partiju u ekipi iz Sijene pružio je Bobi Braun sa 19 poena uz 8 asistencija, dok je Dejvid Mos dodao 16 poena.

Montepaski se ovim porazom našao na trećem mestu F grupe sa skorom 7-5, dok je Bešiktaš i dalje poslednji, ali sada ima jednu pobedu uz 11 poraza.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter