0
Fudbal

Povratak Italijana

Objavljeno: 21.03.13 u 22:24

brazil-italija

U prijateljskom meču Brazil i Italija su remizirali 2:2 u spektakularnoj utakmici, a žabari su pokazali da su izrasli u veliki tim i od 0:2 na poluvremenu došli do remija. Mario Baloteli je opet pokazao kakav udarac ima, a Nejmar koliko je brz.

Ćezare Prandeli je ipak odlučio da meč ne počne El Šaravi, već Osvaldo, pa je startnih 11 azura ovako izgledalo: Bufon; De Šiljo, Bonući, Barzalji, Mađo; Montolivo, De Rosi, Pirlo, Đakerini; Osvaldo, Baloteli.

S druge strane Skolari je krenuo sa tri špica, a najistureniji je pomalo neočekivano bio Fred: Žulio Sezar; Alves, Dante, David Luiz, Filipe Luiz; Fernando, Ernanes, OSkar; Nejmar, Hulk, Fred.

Od samog starta meča obe ekipe krenule su otvoreno i već u prvih pet minuta videli smo dve odlične prilike. S jedne strane je pokušao Đakerini, a zatim je Bufon imao posla posle udarca Nejmara. Usledio je i pokušaj Balotelija u 6. minutu, a zatim i mirniji period igre sve do 33. minuta kada smo videli prvi gol na meču. Prošao je Filipe Luiz po levom boku, centrirao, a Fred je bio sam na drugoj stativi i zatresao mrežu. Posle gola Brazila azuri su opet krenuli napred i za samo par minuta propustili još dve šanse preko Balotelija i Pirla, a kaarioke su to iskoristile i dale i drugi gol u prvom poluvremenu – kontranapad, povratna lopta nejmara za Oskara koji je bio brži od De Šilja za pola koraka i zatresao mrežu.

U drugom poluvremenu nova ofanziva Italijana, a posle još dve propuštene šanse usledila su dva gola za samo dva minuta. Prvo je smanjio De Rosi posle kornera koji je izveo El Šaravi, a u 57. minutu Mario Baloteli trese mrežu Sezara sa 20-tak metara, a Brazilci se i dalje pitaju zašto su mu ostavili toliko prostora.

U narednih deset minuta po dve šanse za obe selekcije, Nejmar je propustio idealnu priliku, a uzvratio mu je El Šaravi. Do kraja nije bilo golova i možda je ovo najpravedniji ishod.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter