1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

Nastasić i Petrović: Fudbal je u prvom planu

Objavljeno: 20.03.13 u 18:29

Serbia v Wales  - FIFA 2014 World Cup Qualifier

Foto: starsport

Na današnjoj konferenciji za medije u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi pred novinare su izašli Matija Nastasić i Radosav Petrović koji su odgovrali na pitanja u vezi sa predstojećom utakmicom, koju će u okviru kvalifikacija za Mondijal 2014. godine u petak u Zagrebu sa početkom od 18 časova odigrati Hrvatska i Srbija.

„Taktička priprema za meč u Zagrebu ne razlikuje se i ne treba da se razlikuje u odnosu na pripremu neke druge utakmice. Naš zadatak je da ostanemo u uslovima uvertire na koju smo navikli. Istina je, podseća me sve ovo na ranije derbije protiv Crvene zvezde dok sam bio član Partizana,ali to je prava draž fudbala“ – rekao je Radosav Petrović u uvodnoj reči.

Matija Nastasić se složio sa starijim kolegom u reprezentaciji.

„Proteklih meseci dosta se pričalo o predstojećoj utakmici u Hrvatskoj. Zbog toga, valjda je sve ispričano i sada nam je zaista fudbal u prvom planu. Dosta je bilo priče, mislimo na fudbal i na utakmicu kao i svaku drugu.“

O atmosferi koju očekuju u Zagrebu tokom utakmice…

„Tenzija će biti prisutna na tribinama, to je sasvim normalno. Ipak, većina naših igrača igra u jakim klubovima, prisutni su u Ligi šampiona, uvek pred punim stadionima. Nema razloga za bilo kakav strah. Konačno, u jednom trenutku pritisak će nestati i ostaće naših 11 protiv 11 hrvatskih igrača da odluči o konačnom ishodu – smatra Petrović.

Matija Nastasić ostaje pri ranije izrečenom stavu da sporedne stvari treba da ostanu po strani“ – reči su iskusnog veziste.

„Na sve što se događa oko terena treba da zaboravimo. Pune tribine su uvek najbolji motiv za igrača. Naša koncentracija treba samo da bude usmerena u pravcu zahteva koje pred nas postavlja selektor Mihajlović. Ako uradimo sve što traži od nas, možemo da se nadamo uspehu u Hrvatskoj“ – kazao je mladi centarhalf.

Da je teško prognozirati tok događaja meča na stadionu Maksimir naglasio je Radosav Petrović ilustrativnom izjavom.

„Sećate se svi utakmice u Zagrebu iz 1999. podine. Prvi cilj bio je samo da ne primimo rani gol, a upravo to nam se dogodilo. I za pet minuta okrenuli smo rezultat u svoju korist. U pauzi je zadatak bio da se ne dozvoli izjednačenje u prvih 15 minuta nastavka, a baš to se dogodilo. I kad su svi pomislili da će se teško izdržati sa desetoricom igrača na terenu, momci na terenu su ih demantovali i ostvarili veliki uspeh plasmanom na EURO 2000. Tako da ni ovaj put ne mislim da bi rani gol značio i konačan uspeh bilo kom timu.“

O mentalnoj snazi reprezentacije Srbije, na pitanje novinara, govorio je Matija Nastasić.

„Ne slažem se sa mišljenjem da nemamo snagu da se vratimo iz negativnog rezultata – rekao je defanzivac Mančester Sitija koji, istovremeno, nije želeo da izdvaja pojedince iz hrvatske selekcije.“

Za razliku od Nastasića, Radoslav Petrović je ipak dodao:

„Ako baš treba da izdvojim koga vidim kao najveću snagu hrvatske selekcije, to je Luka Modrić.“

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter