0
ATP

Delpo zaustavio Đokovića

Objavljeno: 17.03.13 u 01:26

djokovic-spaga-bekend

Huan Martin del Potro ponovo je bio koban za Novaka Đokovića pošto ga je savladao u polufinalu Masters turnira u Indijan Velsu sa 2:1, po setovima 4:6, 6:4, 6:4,  posle dva sata i 50 minuta igre. Argentinac je ovim trijumfom prekinuo niz najboljeg srpskog tenisera koji je do danas imao 22 uzastopne pobede, odnosno 17 u ovoj takmičarskoj godini.

Iako su do sada odigrali čak 10 međusobnih duela sve do osmog gema praktično je trajalo ispitivanje snaga. Novak je nešto lakše osvajao svoje servis gemove, ali nije uspevao da ugrozi Del Potroa kada je ovaj izvodio početni udarac. A onda u spomenutom osmom gemu Đoković propušta četiri brejk lopte. Propušteno tada nadoknadio je samo nekoliko minuta kasnije kada je materijalizovao sedmu brejk odnosno trećeu set loptu.

djokovic-mreza-iw
Za razliku od prvog drugi set je počeo totalno atipično, u prva tri gema viđena su tri brejka, a na našu nesreću Argentinac je taj koji je dva puta uzeo servis našem teniseru, da bi u četvrtom gemu konačno potvrdio stečeno i poveo sa 3:1. Kada je Del Potro u sedmom gemu još jednom brejknuo Novaka postalo je jasno da ćemo da gledamo odlučujući set. Istina, morao je Argentinac da se pomuči kako bi došao do izjednačenja pošto je Novak uspeo da vrati jedan, ali ne i drugi brejk.

Rešio je Novak brzo da zaboravi sve što se dešavalo u drugom setu pa je u trećem krenuo ispočetka da juriša na pobedu o čemu najbolje svedoči podatak da je od prvih devet poena osvojio osam što mu je donelo brejk i vođstvo od 2:0. Međutim, imao je Đoković malo problema da potvrdi brejk, ali je nakon 10 odigranih poena u trećem gemu došao do velikih 3:0.

Ipak, nije se predavao Argentinac pa je nakon lako osvojenog svog servis gema u narednom vratio brejk i to tako što je iskoristio treću od tri vezane brejk lopte. Brzo je Delpo izjednačio na 3:3, a potom je u sedmom gemu imoa dve brejk lopte za potpuni preokret, ali nije to Novak dozvolio pa je sa četiri vezana poena ponovo poveo (4:3).

novak-djokovic-iw

Međutim, bilo je očigledno da je Novak na izmalu snage, da ga ne služi prvi servis i da se dosta muči da osvoji svoje gemove. Ono što mu je pošlo od ruke u sedmom nije u devetom gemu kada je Del Potro iskoristio drugu brejk loptu i dobio priliku da servira za pobedu. I na najbolji način je tu priliku iskoristio, na meč loptu odservirao je as.

Ponovo je u jednom važnom meču Del Potro bio bolji po Novaka, prvi put ga je savladao u Dejvis kup meču, drugi put na Olimpijskim igrama u Londonu i sada u polufinalu turnira u Indijan Velsu.

Argentinac će u finalu igrati protiv Rafaela Nadala koji je u prvom polufinalu savladao Tomaša Berdiha sa 2:0.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter