0
Evropske lige

Liverpul se obrukao, Arsenal bolji od Svonsija

Objavljeno: 16.03.13 u 17:56

sautempton-liverpul

Odigrana su još četiri meča 29. kola Premijer lige u kojima su važne pobede za opstanak ostvarili Sautempton u duelu sa Liverpulom odnosno Aston Vila na meču protiv Kvins Park Rendžersa. Arsenal je odneo bodove iz Svonsija, a golova nije bilo u duelu Stouka i Vest Bromvič Albiona.

Seriju od tri vezane pobede Liverpula prekinuo je Sautempton koji je pred svojim navijačima potpuno zasluženo savladao ekipu Brendana Rodžersa sa 3:1 i tako osvojio tri vredna boda u borbi za opstanak. Odbrana Liverpula, izuzimajući golmana Džonsa je bila katastrofalna pa vođstvo domaćeg tima od 2:1 na poluvremenu ne odslikava pravu sliku onoga što se dešavalo na terenu. Sautempton je poveo već u 6. minutu preko Šnederlina, na 2:0 povećao je Lambert u 33. minutu, ali je imao i veliku pomoć Staridža kojeg je lopta pogodila na putu do gola. U samoj završnici prvog dela igre Kutinjo je smanjio na 2:1, ali je to bilo sve što smo videli od Liverpula koji nije bio ni blizu izjednačenja, da bi Rodrigez pogotkom u 80. minutu stavio tačku na ovaj meč.

Čak pet pogodaka viđeno je u Birmingemu gde je Aston Vila u duelu ekipa koje se grčevito bore za opstanak savladala poslednjeplasirane Kvins Park Rendžerse sa 3:2. Gosti su poveli preko Dženasa u 23. minutu, ali je Agbonlahor u trećem minutu sudijske nadoknade u prvom poluvremenu izjednačio rezultat. Prvo vođstvo Vili doneo je Vejman u 53. minutu, da bi Taunsend ponovo poravnao rezultat u 73. Pobedu domaćem timu doneo je korpulentni Belgijana Benteke pogotkom u 81. minutu.

U izjednačenom meču Svonsija i Arsenala odlučio je detalj iz 74. minuta kada je Naćo Monreal na asistenciju Žirua doneo pobedu ekipi Arsena Vengera. Kada je domaći tim krenuo na sve ili ništa usledio je gol na drugoj strani koji je postigao Žervinjo u sudijskoj nadoknadi vremena postavivši tako konačnih 0:2. Ovaj trijumf tobdžije vraća u ozbiljnu borbu za mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Jedini meč bez golova viđen je u Stouku gde su domaća ekipa i Vest Bromvič miroljubivo podelili bodove.

Rezultati:
Aston Vila – Kvins Park Rendžers 3:2
Sautempton – Liverpul 3:1
Stouk – Vest Bromvič Albion 0:0
Svonsi – Arsenal 0:2

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter