0
Evrokupovi

Tores pogodio u pravi čas, Sise smorio Anži

Objavljeno: 14.03.13 u 23:05

tores

Posle Rubina, Bazela i Totenhema poznati su i ostali učesnici četvrtfinala Lige Evrope – to su Čelsi, Njukasl, Lacio, Benfika i Fenerbahče.

Najuzbudljivije je bilo u Londonu gde je Čelsi jurio prednost Steaue iz prvog meča od 1:0 i uspeo da je stigne i prestigne (3:1), pa ćemo Rafu Beniteza još gledati na klupi plavaca. Poveo je Čelsi u 34. minutu golom Huana Mate posle asistencije sjajnog Brazilca Ramiresa, ali je Steaua uspela da u finišu prvog dela izjednači preko Kirikeša. U nastavku meča Čelsi uspeva da postigne dva gola koja su im bila dovoljna za sledeću rundu – u 58. minutu je Teri iskoristio odličan centaršut Mate, a u 71. je Tores rešio meč – prvi put je ove sezone pogodio kada je trebalo i prekinuo je golgeterski post!

Njukasl je golom Papisa Dembe Sisea u 94. minutu na asistenciju Silvana Marvoa izbacio Anži iz daljeg takmičenja. Da vas podsetimo, golova nije bilo u Moskvi, a sada je sve izgledalo kao da ćemo gledati produžetke, međutim Sise to nije dozvolio.

Lacio je već u Štutgartu rešio pitanje četvrtfinaliste kada je slavio sa 2:0, a posle osam minuta meča na Olimpiku bilo je sve jasno posle dva gola Libora Kozaka. U nastavku su švabe smanjile preko Hajnala, a sjajni Slovak je postigao het-trik u 87. minutu.

Fenerbahče je izdržao i sačuvao prednost iz prvog meča protiv Plzena od 1:0, a u Istanbulu je susret završen 1:1. Učan je doveo Fener u vođstvo, a Darida je dao nadu Česima da mogu dalje u 60. minutu. Pokušao je Plzen do kraja meča da dođe do gola koji bi ih odveo dalje, ali se Fener uspešno branio i odbranio.

Benfika je i u revanšu slavila protiv Bordoa, posle 1:0 u Portugalu, orlovi su trijumfovali sa 3:2 u Francuskoj, a briljirao je Oskar Kardozo. Žardel je doneo prednost portugalskom predstavniku u 30. minutu i rešio pitanje plasmana u četvrtfinale, Diabate je izjednačio u 70. minutu, a do kraja su viđena još tri gola. Kardozo je doneo prednost Benfiki,  u nadoknadi je Bordo izjednačio autogolom Žardela, ali je minut kasnije Kardozo doneo novu pobedu ekipi Žorža Žezusa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter