1
Evroliga

Savanović sprečio iznenađenje

Objavljeno: 14.03.13 u 21:05

efes-brose

U prvoj utakmici 11. kola Top16 faze Evrolige košarkašima Anadolu Efesa bilo je potrebno dodatnih pet minuta kako bi slomili otpor borbene ekipe Brose Baskets, ali su na kraju ipak upisali devetu pobedu pošto su trijumfovali sa 89:86 (23:14, 21:23, 15:21, 17:18, 13:10).

Nakon prvih 10 minuta ništa nije nagoveštavalo da ćemo na kraju gledati pravu dramu. Turski tim je sigurno otvorio meč, ali su Nemci malo po malo smanjivali prednost domaćina da bi u samoj završnici čak imali priliku da dođu do prve pobede u drugoj fazi takmičenja pošto su imali poslednji napad. Kako nisu uspeli u tome daleko iskusnija ekipa Efesa uspela je u produžetku da pruži pravu igru i ne dozvoli veliko iznenađenje.

Najzaslužniji za trijumf Efesa bio je Džordan Farmar koji je ubacio 29 poena, a značajnu ulogu imao je i Duško Savanović koji je pet od svojih 14 poena postigao u završnici četvrtog perioda sprečivši tako Brose da dođe do trijumfa. U nemačkom timu kao po običaju najefikasniji su bili Nahbar sa 24 poena i Zirbes koji je dodao 14.

Efes nakon ove utakmice ima skor od devet trijumfa i dva poraza, dok ekipa iz Bamberga još uvek nije osetila slast pobede.

Grupa E:
Anadolu Efes – Brose Basket 89:86
CSKA – Žalgiris (petak, 17.00h)
Real Madrid – Unikaha (petak, 19.45h)
Panatinaikos – Alba (20.00h)

Grupa E:
Makabi – Himki
Montepaski – Olimpijakos
Kaha Laboral – Fenerbahče
Barselona – Bešiktaš (petak, 20.45h)

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Savanović sprečio iznenaÄ‘enje | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Spot on with this write-up, I truly think this website needs much more consideration. I’ll probably be again to read much more, thanks for that info.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter