1
Evrokup

Valensija i Lokomotiva u polufinalu

Objavljeno: 13.03.13 u 18:17

uniks-valensija

Nakon Bilabao u polufinale Evrokupa plasirali se se Valensija i Lokomotiva Kubanj, dok će četvrti učesnik biti poznat nakon drugog meča između Spartaka i Budiveljnika.

Valensija je uspela da sačuva 10 poena prednosti stečenih u prvom meču pošto je u revanšu u Kazanju poražena od Uniksa sa  71:68 (20:14, 15:17, 19:22, 17:15), dok je Lokomotiva i u Krasnodaru savladal podgoričku Budućnost ovog puta sa 90:65 (29:16, 16:21, 26:16, 19:12).

U utakmici punoj preokreta Valensija ni u jednom trenutku nije dozvolila Uniksu da ugrozi njenih 10 poena viška. U nekoliko navrata Rusi su imali +8, ali tu kao da je bila začarana granica koju nikako nisu uspevali da pređu.

U domaćem timu bolji od ostalih bio je Ejdson sa 18 poena, a uz njega jedini sa dvocifrenim učinkom bili su Vujukas sa 11 i Veremenko sa 10 poena. Na drugoj strani Pau Ribas je upisao 16 poena, 11 je postigao Martinez, a po 10 su dodali Doleman i Kelati. Stefan Marković je za gostujući tim odigrao 21 minut i za to vreme je imao dva poena, sedam skokova i pet asistencija.

Nakon trijumfa od 18 poena razlike u Podgorici Lokomotiva je i pred svojim navijačima ubedljivo savladala Budućnost, koja je ionako reda radi otputovala na ovaj meč pošto je bilo jasno da ne može da ugrozi prednost ruskog tima.

Već posle prve deonice tim iz Krasnodara je stekao dvocifrenu prednost koju su Podgoričani samo na kratko uspeli da smanje u drugoj četvrtini, da bi Lokomotiva u trećem i četvrtom periodu svoje vođstvo više nego duplirao.

Jasaitis sa 23 poena bio je najefikasniji u domaćem timu, a dobre partije pružili su još i Braun sa 17 i Hendriks koji je dodao 13. Kod Budućnosti jedini koji je imao dvocifren učinak bio je Aleksa Popović sa 14 poena.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Valensija i Lokomotiva u polufinalu | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Casana for my mission.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter