1
Evrokupovi

Defur dobio crveni, Santa Kruz posle prvog dodira sa loptom postigao gol

Malaga izbacila Porto!

Objavljeno: 13.03.13 u 22:37

isko-malaga

Malaga je uspela da se plasira u četvrtfinale Lige šampiona pošto su sa 2:0 savladali Porto na La Rosaledi u revanšu i tako nadoknadili onih 0:1 iz prvog meča. Sjajno je taktički postavio meč Manuel Pelegrini, a izmena kada je uveo Santa Kruza koji je posle 60 sekundi dao gol je neverovatna.

Manuel Pelegrini je ponovo počeo meč sa dva zadnja vezna Tulalanom i Iturom, a napred su bili Saviola i Baptista: Kabaljero; Gamez, Demikelis, Veliton, Antunjes; Tulalan, Itura, Hoakin, Isko; Baptista, Saviola.

S druge strane trener Portoa Vitor Pereira je još jednom ostavio Džejma Rodrigeza na klupi, što je malo ko očekivao: Helton; Danilo, Otamendi, Mangala, Sandro; Mutinjo, Fernando, Defur, Gonzales; Varela, Martinez.

Kao i u prvom meču gledali smo uspavanku u prvih 25 minuta, a Porto je uspevao da drži konce igre u svojim rukama na sredini terena. Prvu pravu priliku smo videli tek u 35. minutu kada je šutirao Antunjes, a Helton odlično intervenisao. Sledi paklen finiš prvog poluvremena, jedna sporna situacija u 41. minutu je poništen gol Saviole zbog navodnog prekršaja Baptiste nad golmanom gostiju, ali je zaista diskutabilno da li je prekršaj psotojao ili ne. Ipak Malaga dolazi do vođstva od 1:0 u prvom poluvremenu i to samo dva minuta nakon poništenog gola. Ostavili su mnogo prostora Isku na 20-tak metara, a on je to majstorski iskoristio i prelepim udarcem savladao Heltona i anulirao prednost Portoa iz prvog meča. Na poluvremenu je Mutinja zamenio Rodrigez i to je bila jedina promena u oba tima.

Na startu drugog poluvremena neverovatnu glupost pravi Stiven Defur, koji je napravio grub prekršaj i nesmotreno startovao, pa je zaradio drugi žuti karton i ostavio Porto sa desetoricom u nastavku. Od tog momenta Malaga je preuzela inicijativu, u 57. minutu sjajna prilika i udarac Saviol, ali i odličan blok Otamendija koji je spasio svoj gol. Isko je pet minuta kasnije još jednom oprobao udarac, ali je za malo bio neprecizan. U 69. minutu prilično luda izmena Vitora Pereire koji umesto levog beka Aleksa Sandra uvodi krilnog igrača Kristijana Atsua… U 74. minutu velika šansa za goste, ali je Džeksonu Martinezu  malo nedostajalo da izjednači rezultat. Minut kasnije izmena u Malagi, prva koju vrši Pelegrini koji uvodi Santa Kruza umesto Baptiste. Dva minuta kasnije iskusni Paragvajac mu vraća za ukazano poverenje i postiže gol koji Malagu vodi u četvrtfinale – Isko je izveo korner, a Santa Kruz bio najviši u skoku i zatresao mrežu.

Deset minuta pre kraja ponadali su se navijači gostiju da je njihov tim smanjio na 2:1, ali je gol Majkona poništen zbog ofsajda.

Kada se sve sabere Malaga je uz dosta sreće otišla u četvrtfinale, a mogu da napišu zahvalnicu Defuru za izuzetno glup potez koji je napravio. Malaga sa sjajnim Pelegrinijem može svakoga da savlada u Ligi šampiona i biće neugodan rival svakome.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Malaga izbacila Porto! | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Spot on with this write-up, I actually assume this web site needs much more consideration. I’ll most likely be once more to learn far more, thanks for that info.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter