1
Evrokupovi

Drama u Minhenu, Bajern se provukao

Objavljeno: 13.03.13 u 22:39

bajern-arsenal

Kakva drama u Minhenu u revanš meču osminifinala Lige šampiona! Pobeda Arsenala nad Bajernom na Alijanc areni od 2:0, ali mrka kapa od toga, jer su kod kuće poraženi sa 3:1. Bajern je odigrao slab meč, ali je ipak prošao dalje i moraće mnogo bolje u sledećoj rundi ako žele u samu završnicu.

Bajern je meč počeo u najjačem sastavu na koji je Hejnkes mogao da računa, jer nije bilo suspendovanog Švajnštajgera, kao i Boatenga, a povređen je Riberi i odavno Badštuber: Nojer; Lam, Van Bujten, Dante, Alaba; Martinez, Gustavo; Roben, Kros, Miler; Mandžukić.

S druge strane Venger je zaista promenio golmana i stavio Fabijanskog umesto Šćešnog, a povređenog Vilšira je zamenio Rosicki: Fabijanski; Dženkinson, Mertezaker, Koščelni, Gibs; Arteta, Kazorla, Rosicki; Remzi, Volkot, Žiru.

Šok na ALijanc areni za domaće navijače u 3. minutu kada je Volkot oštro centrirao, a na loptu je natrčao Olivije Žiru i zakucao je u mrežu. Neočekivan početak utakmice, Bajernu je trebalo nekoliko minuta da se sabere, a onda su uspeli da stanu na loptu i da počnu da kontrolišu meč. Bajern je imao odličnu priliku da izjednači u 25. minutu kada je šutirao Kros, ali je siguran bio poljski čuvar mreže. Arsenal je gubio dosta lopti na sredini terena, a imali su u prvom poluvremenu još dve poluprilike posle bržih napada, a jedna akcija je podsećala na onu kada je postignut gol, samo što niko nije natrčao na oštar centaršut Volkota.

U nastavku slična igra kao i u prvom poluvremenu, Bajern je držao sredinu terena, ali nije uspevao da stvori neku 100% priliku, dok je Arsenal bio prilično inferioran na sredini i samim tim nisu ni mogli da stignu do gola Manuela Nojera. U jednoj situaciji videli smo odličnu kontru tobdžija i grešku pomoćnog arbitra koji je podigrao zastavicu, a Volkot nije bio u ofsajdu. U 68. minutu strašna kontra Bajerna, miler je priograo petom Robena koji je izašao sam ispred Fabijanskog koji je pročitao šta će Holanđanin uraditi i uspeo da odrbani udarac. Mogao je Arsenal da učini ovaj meč izuzetno zanimljivim da je u 78. minutu Žervinjo iskoristio priliku koju je imao, ali je njegov udarac završio pored gola u situaciji kada je izašao sam ispred Nojera. Osam minuta pre kraja još jedna šansa za Bajern, udarac Milera je odbranio Fabijanski. U istom minutu je Martinez dobio žuti karton i zaradio suspenziju za naredni meč… U 85. minutu korner za Arsenal, Kazorla je sjajno centrirao, a Koščelni matirao Nojera sjajnim udarcem glavom za potpunu neizvesnost u finišu meča! Pokušao je Arsenal nešto da uradi do kraja, ali je Bajern ipak uspeo da smiri igru koliko toliko i ne primi još jedan gol.

Bajern je u četvrtfinalu zasluženo, Arsenal je ponovo junački ispao, baš kao i prošle godine od Milana, ali džaba im sve to, opet ostaju bez trofeja. Zanimljivo je i da u četvrtfinalu LŠ nećemo gledati nijedan engleski tim, a imaćemo dva nemačka i tri španska kluba.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Drama u Minhenu, Bajern se provukao | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Hiya. Very nice website!! Guy .. Beautiful .. Amazing .. I will bookmark your web site and take the feeds also…I am satisfied to locate numerous useful information right here within the post. Thank you for sharing…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter