1
Evrokupovi

Veliko slavlje Galate

Objavljeno: 12.03.13 u 22:45

jilmaz-salke-galata

Galatasaraj je u četvrtfinalu Lige šampiona, pošto su slavili u Gelzenkirhenu protiv Šalkea sa 3:2, a u prvom susretu u Istanbulu je bilo 1:1. Sjajna igra Galatasaraja i zasluženi prolazak u narednu fazu, a Šalke definitivno nije mogao da se izbori sa nedostatkom nekoliko bitnih igrača, pre svih Klasa Jana Huntelara.

Šalke je počeo sa jednim klasičnim napadačem, a povređenog Huntelara je zamenio Finac Temu Puki: Hildebrand; Učida, Hovedes, Matip, Kolašinac; Hoger, Nojštater; Bastos, Draksler, Farfan, Puki.

Trener Galatasaraja Fatih Terim je odlučio da počne sa izuzetno ofanzivnom formacijom, sa Jilmazom i Drogbom napred i Snajderom iza njih: Muslera; Ebue, Kaja, Nunkeu, Riera; Felipe Melo, Inan, Altintop, Snajder; Drogba, Jilmaz.

Krenuo je Galatasaraj ofanzivno od samog starta, a u 5. minutu su oštećeni za jedanaesterac, nakon što je Kolašinac oborio Buraka Jilmaza. Sudija Erikson se nije oglasio, a Drogba je propustio dobru priliku. Samo minut kasnije nova šansa za Galatu, još jedan udarac Drogbe, ali je Hildebrand odlično intervenisao. Još jedna propuštena prilika za goste u 14. minutu posle pokušaja Inana, a onda sledi kazna.

Šalke iz prve šanse dolazi do vođstva, u 16. minutu korner je izveo Farfan, Hovedes bio najviši u skoku, Matip je omeo Musleru da uhvati loptu, koja dolazi do Nojštatera koji je odlično šutirao i zatresao mrežu. Mogao je Šalke i do 2:0 jako brzo, već u 22. minutu, ali je Puki sve dobro uradio sem završnog udarca.

Ponovo Galata kreće napred u poslednjih 10 minuta prvog poluvremena, Snajder je imao priliku u 35. a dva minuta kasnije Hamit Altintop je razočarao ljude iz svog rodnog grada – sa 25 metara spektakularan udarac za 1:1. A novi šok za navijače Šalkea usledio je samo pet minuta kasnije, Šalke je bio u napadu, jedna greška prilikom dodavanja, Riera je ukizao i izbio loptu na protivničku polovinu gde je bio Burak Jilmaz koji je pretrčao Hovedesa, a Hildebrand je istrčao pogrešno procenivši da će prvi stići do lopte, pa je turski centarfor postigao svoj osmi gol na isto toliko mečeva u LŠ ove sezone.

Fuks je na poluvremenu zamenio strelca gola za Šalke Nojštatera, a Galata je imao sjajnu priliku da reši sve u 52. minutu kada je u novoj prilici bio Jilmaz, ali je Hildebrand bio bolji ovoga puta. Puki je u 56. minutu propustio priliku da izjednači nakon što je sam sebi stvorio prostor za udarac.

Želeo je Galatasaraj da smiri igru, ali je u 63. minutu Šalke došao do izjednačenja. Fantastičan udarac Hogera sa 25 metara, pogodio je prečku, a u nastavku akcije lopta je išla ka Pukiju, Muslera je stigao do nje, Finac ga je sigurno faulirao, ali se pištaljka Eriksona opet nije čula i u nastavku je Učida proigrao Bastosa na drugoj strani koji je ubacio loptu u praznu mrežu.

Minut naskon izjednačenja odličan udarac Snajdera koji je otišao malo pored gola, a u 66. minutu dupli pas Bastosa i Drakslera, udarac 19-godišnjeka koji Muslera brani. Tri minuta kasnije nova sporna situacija, Melo je igrao rukom u kaznenom prostoru, ali penala nije bilo za Šalke.

Krenuli su kraljevsko plavi svim silama napred, imali dve šanse u regularnom delu meča preko Drakslera i Bastosa, ali je Muslera bio veoma siguran. Četiri minuta nadoknade je pokazao Erikson da će se igrati, a tu je Galata uspeo da smiri sve i obezbedi četvrtfinale Lige šampiona, čak su u poslednjim momentima došli i do pobede golom Ugura Buluta koji je izašao sam ispred Hildebranda i iz drugog pokušaja ga savladao.

Veliki uspeh za šampiona Turske, a ispostavilo se da je Fatih Terim znao šta priča pred ovaj meč kada je rekao da je siguran da će njegov tim proći u četvrtfinale i da će pobediti Šalke!

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Veliko slavlje Galate | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. hi!,I really like your writing so much! percentage we communicate extra approximately your article on AOL? I require a specialist on this area to resolve my problem. May be that’s you! Looking forward to peer you.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter