in ,

Lorbek u klin, Bilić u ploču

Sport Kosarka Basketball NLB Jadranska Liga Final 4 four Ljubljana Slovenija Hemofarm Vrsac Zadar Hrvatska Croatia

Foto: starsport

Narodski rečeno u Jadranskoj ligi se više jednostavno ne zna ko pije, a ko plaća. Pored zavrzlame oko organizacije završnog turnira, čelnici ovog takmičenja svaki dan daju različite izjave u vezi plasmana ekipa u Evroligu.

Nakon jučerašnje izjave predsednika lige Radovana Lorbeka da Igokea i Budućnost ukoliko se izbore za to mogu da igraju u elitnom evropskom takmičenju, danas se oglasio komesar Josip Bilić koji kaže da će o tome ipak da odluči Evroliga, a nedostaje samo da se sa svojim novim stavom oglasi i Roman Lisac.

„O statusu Igokee će da odluči Evroliga. Nakon okončanja Fajnal-fora mi ćemo da predamo spisak ekipa koji su prema našem tumačenju izborili plasman u Evroligu, ali će konačnu odluku doneti vrhovno telo i to neposredno pre žreba za Evroligu, sredinom jula“ – rekao je Bilić.

Klub iz Republike Srpske se prema prvobitnom tumačenju pravila nalazi na korak od plasmana u Evroligu, tačnije potrebna mu je jedna pobeda u poslednja dva meča. Međutim, kao i u mnogo slučajeva do sada sve su prilike da će na kraju presuditi viši interesi.

Nama se lično čini da ABA liga na svaki način pokušava da Cedevitu ili Olimpiju progura makar do kvalifikacija za Evroligu, a da će direktan plasman bez obzira na konačan ishod obezbediti Partizan i Crvena zvezda.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Bilbao demonstrirao silu

Barsa zgazila Milan