1
Evrokupovi

Barsa zgazila Milan

Objavljeno: 12.03.13 u 22:38

mesi-barsa-milan

Barselona je postala prvi tim u istoriji Lige šampiona koji je nadoknadio 0:2 iz prvog meča, oni su na Kamp Nou sa 4:0 pregazili Milan i pokazali zašto ih mnogi smatraju za najbolji tim na svetu. Mesi je konačno postigao gol iz igre protiv italijanskih timova, tačnije dao je dva komada i rasplakao rosonere.

Rura je odlučio da ostavi na klupi Sančeza i Fabregasa, a da od prvog minuta ubaci Vilju, dok je rezerva bio i Pujol, a starter Maskerano: Valdes; Alves, Maskerano, Pike, Alba; Buskets, Ćavi, Inijesta; Pedro, Mesi, Vilja.

Zbog izostanka povređenog Pacinija, Alegri je morao da ubaci Nianga od starta, a počeo je i sa tri zadnja vezna tako da je bilo jasno da sledi bunker rosonera: Abijati; Abate, Mekses, Zapata, Konstant; Ambrozini, Flamini, Montolivo; Boateng; El Šaravi, Niang.

Već u 5. minutu Barselona je došla do vođstva, a prvi gol iz igre je protiv italijanskih klubova postigao Lionel Mesi i to sjajnim udarcem sa 15 metara između dva igrača Milana posle pasa Ćavija. Mesi je na ovaj način postao drugi najbolji strelac u istoriji Lige šampiona sa 57 golova. U 11. minutu sudija Kasai je mogao da dosudi penal za Barselonu, nakon što je Pedro pao u kaznenom prostoru, a u 13. minutu je fenomenalno šutirao Inijesta, a Abijati je jedva odbranio i posle njegove intervencije je lopta udarila u prečku, a zatim je Vilja šutirao glavom pored gola.

A pred sam kraj prvog poluvremena pokazalo se zašto je fudbal surova igra. Greška Maskerana, Niang ima 1 na 1, pogađa stativu, a u prvom sledećem napadu Mesi postiže još jedan gol za 2:0 – dobio je loptu na 17 metara, cimnuo Meksesa, šutirao, a Abijati nije na vreme stigao da se baci na zemlju… Mesi je pokazao zašto je najbolji na svetu.

Nije bilo izmena na poluvremenu, a u 55. minutu Barsa dolazi do 3:0 – Ćavi je prosledio loptu na desnu stranu ka Vilji, Konstant je loše uklizao, promašio čitav fudbal, a centarfor Barse majstorski pogađa drugi ugao levom nogom.

Usledio je nešto mirniji period, ali onda Alegri uvodi Muntarija i Robinja i Milan kreće otvorenije, što je bilo očekivano. U 67. minutu sjajan pokušaj Flaminija petom, ali je Pike intervenisao i možda spasio pogodak.

U 82. minutu Krkić, koji je ušao sa klupe, prošao je pored Pikea kao brzi voz, centrirao ka Robinju, ali je u poslednjem momentu uklizao Đordi Alba i spasio Barselonu. Krenuo je Milan napred, pokušao da psotigne gol,  a u nadoknadi vremena je sevnula kontra i četvrti gol koji je sve rešio – Đordi Alba je raspršio snove Milana da u finišu može do gola i četvrtfinala.

Barselona je pokazala zašto ih smatraju najboljim timom na svetu, sjajna igra i predstava na Nou Kampu, Mesi je dao još dva gola, došao do 53. u sezoni, a Katalonci kreću na novi trofej Lige šampiona.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Barsa zgazila Milan | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. when we do our home renovation, we always look for
    new home styles and designs on that the web for some great ideas.
    ,

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter