1
Evropske lige

Ljajić pokorio Rim, Inter razočarao

Objavljeno: 10.03.13 u 22:41

ljajic-jovetic-savic-tomovic

Dva rezultata koja su navijači Milana samo mogli da požele u 28. kolu Serije A – Inter je na Meaci izgubio od Bolonje, a Lacio je na Olimpiku poražen od Fiorentine. Dva pomalo neočekivana rezultata, ali s obzirom na igre ljubičastih ove sezone, kao i na očajna izdanja Intera baš i nisu.

Bolonja je golom Đilardina došla do sva tri boda na Meaci, a Inter je odigrao kardinalnih 60 minuta, da bi u finišu poboljšali igru što im ipak nije donelo ni bod. Stramaćoni je krenuo previše defanzivno, samo je Palasio bio napred i to je bila velika greška stratega neroazura. Bolonja je mogla u prvom poluvremenu do vođstva i od 2:0, ali su se ispromašivali. Ipak, Inter je za lošu igru kažnjen u 57. minutu kada je Perez proigrao Đilardina koji je udarcem iz prve matirao Kariza koji je bio na pogrešnoj nozi. Ostaje pitanje da li je Đilardino bio u ofsajdu, ali je to sada najmanje važno. Stanković je zbog povrede napustio igru u 55. minutu kada je ušao Kovačić. Imao je Inter dve odlične prilike da izjednači u finišu, ali je oba puta neprecizan bio Andrea Ranokija, koji je na ovom meču bio najopasniji igrač domaćih što dovoljno govori o ostalima… U trećem minutu nadoknade najbolju priliku je imao Kambijaso, ali je Ćurći sjajno intervenisao.

Fiorentina je došla do pobede na Olimpiku zahvaljujući nekadašnjim igračima Partizana – Stevanu Jovetiću i Ademu Ljajiću. Poveli su ljubičasti u 20. minutu kada je Ljajić asistirao Jovetiću, koji je nakon propuštene lopte od strane Borhe valera, odličnim udarcem po zemlji matirao Marketija. A u 50. minutu i Ljajić se upisuje u strelce i to iz slobodnog udarca. Uhvatio je Marketija nespremnog na udarac u njegov ugao i doneo tri boda svom timu.

Sada je Milan pobegao rivalima u borbi za treće mesto i ima 51 bod, Fiorentina je četvrta sa 48, a na petom i šestom mestu su Inter i Lacio sa po 47. Bolonja je ovom pobedom došla do 10. mesta sa 35 bodova, ali ono što je za njih najbitnije verovatno su izborili opstanak.

0
0

1 Komentara

  1. Kakvi slepci, oborili me na kladionici… Inter tragičan, Stramaćoni se pogubio. Milan će biti drugi na kraju, Napoli nesrećni treći i ispašće u kvalifikacijama. Retardirani Italijani…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter