0
Evropske lige

Liverpul prekinuo Totenhemov niz

Objavljeno: 10.03.13 u 18:58

suarez-enrike

U derbiju 29. kola Premijer lige Liverpul je savladao Totenhem sa 3:2 i ostao u trci za četvrtim mestom, mada je ono i dalje daleko. Suarez je još jednom bio sjajan, a s druge strane je Fertongen pogodio dva puta, ali su njegovi saigrači iz odbrane bili prilično loši – Voker i Ekoto.

Vratio se u tim Liverpula Danijel Staridž i naravno počeo je meč sa Suarezom i Kutinjom napred, dok s druge strane nije bilo povređenog Lenona, koga je zamenio Livermor u startnoj postavi, pa je malo tumbao vezni red Viljaš Boaš (zbog povreda nije bilo ni Dempsija ni Adebajora).

Liverpul je prvi poveo posle sjajne akcije na levoj strani Kutinja i Enrikea, a na kraju je Španac sjajno uposlio Suareza kome je bilo dovoljno pola metra slobodnog prostora da postigne svoj 23. gol u sezoni. U samom finišu prvog poluvremena Totenhem dolazi do izjednačenja, Bejl je bio van terena zbog ukazivanja lekarske pomoći, vratio se u pravom momentu, dobio loptu na desnoj strani, odlično centrirao i pogodio Fertongena u glavu za 1:1. Verovali ili ne, upravo je belgijski defanzivac doneo prednost pevcima u 53. minutu, centrirao je opet Bejl, došlo je do gužve u kaznenom prostoru, a Fertongen je perfektno šutirao levom nogom u bliži ugao i matirao Džonsa. Rodžers je iz igre izveo Kutinja i uveo Alena u 59. minutu i Liverpul je ostao bez najvećeg kreativca uz Suareza, pa su teško dolazili do prilike u narednih nekoliko minuta, ali su iskoristili kardinalnu grešku Vokera u 66. minutu i očajno vraćanje ka Lorisu, a Dauning je uz mnogo sreće izjednačio – lopta je prošla kroz noge Dousonu na gol liniji.

Od tog momenta gledali smo izuzetno otvoren meč, sa napadima na obe strane, a u 82. minutu penal za Liverpul, Stiven Džerard je siguran za svoj 158. gol u karijeri za crvene! Penalu je prethodila velika greška Defoa, koji je poslao lošu loptu nazad, a Suareza je oborio Asu Ekoto i to prilično glupo. Liverpul je iskontrolisao meč do kraja i naneo prvi poraz Totenhemu još od 27. januara i meča sa Lidsom u FA kupu, a još od 9. decembra u Premijer ligi posle 12 mečeva.

Liverpul je ovom pobedom zadržao kakve takve šanse da dođe do četvrtog mesta na kraju sezone, jer sada imaju 45 bodova i šesti su, a Čelsi koji je četvrti ima sedam bodova više i meč manje. Totenhem za sada ostaje treći sa 54 boda.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter