0
Evropske lige

Juve na korak od Skudeta, kanal Napolija

Objavljeno: 10.03.13 u 16:58

djovinko-juve-katanija

Juventus je praktično overio titulu u 28. kolu Serije A trijumfom nad Katanijom, jer je Napoli izgubio u Veroni od Kjeva i sada stara dama ima ogromnih +9 i bolji međusobni skor.

Stara dama je odigrala najgori meč u sezoni protiv Katanije, ali je u nadoknadi vremena došla do tri boda golom Emanuela Đakerinija posle odličnog poteza Pogbe i dobrog centaršuta, koji je Anduhar samo kratko izbio… Đakerini je inače pre toga pokušao da iscenira penal, pa je dobio žuti karton, a kada je dao gol želeo je da skine dres, međutim na vreme se setio da bi dobio crveni.

Kjevo je dočekao Napoli i uzeo tri boda protiv indisponiranih gostiju, koji već sedmi meč u nizu ne znaju za pobedu. Poveli su leteći magarci u 12. minutu kada je sjajno šutirao sa 25 metara Drame i savladao De Santisa, a u 43. su došli do 2:0, prograo je Frej Terea, koga je zaboravio Rolando, a De Santis nije bio najbolje postavljen. Imao je Napoli veliku priliku da se vrati u meč u 59. minutu kada je dosuđen penal, ali je Edison Kavani promašio, tačnije Puđoni je odbranio.

Kaljari je savladao Sampdoriju sa 3:1, a Viktor Ibarbo je postigao sva tri pogotka. Prvi u 18. minutu, a drugi u 53. posle asistencije Kosua i na kraju je dokusurio protivnika u 72. minutu. U 90. minutu crveni karton je dobio Rosetini koji je napravio penal iz kog je Sampdorija došla do počasnog gola preko Maksija Lopeza.

Parma i Torino su odigrali potpuno lud meč, a mlekadžije su upisale pobedu rezultatom 4:1. Ali ono što je najinteresantnije jeste da je prvi gol pao u 56. minutu i da su bikovi poveli golom Santane. Sve do 77. minuta nervirali su se navijači Parme misleći da njihov klub ni deveti meč u nizu neće pobediti, ali onda su na scenu stupili Amauri i Sansone i za sedam minuta bilo je 3:1. Amauri je izjednačio, Sanose koji je ušao u igru sa klupe doneo prednost Parmi, a Amauri je zapečatio sudinu Torina na ovom meču. U samom finišu mlekadžije su dale i četvrti gol, strelac još jednom sjajni Amauri.

U derbiju začelja Sijena je šokirala Palermo na sred Sicilije i odnela kući sva tri boda. Palermo je poveo golom Anselma u 44. minutu, a u drugom poluvremenu je prvo Emeghara izjednačio, a Alesandro Rosina sa bele tačke doneo pobedu gostima. Posle novog poraza očekujemo novu smenu Gasperinija…

Rezultati:
Kaljari – Sampdorija 3:1
Kjevo – Napoli 2:0
Juventus – katanija 1:0
Palermo – Sijena 1:2
Parma – Torino 4:1
Atalanta – Peskara 2:1

Inter – Bolonja (20.45h)
Lacio – Fiorentina (20.45h)

Odigrano u subotu:
Udineze – Roma 1:1

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter