0
Evropske lige

Šalkeu rurski derbi, Bajern na +20!

Objavljeno: 09.03.13 u 17:27

salke04-borusija

Odigrano je još pet mečeva 25. kola Bundeslige, u rurskom derbiju Šalke je savladao Dortmund, Bajern je došao do novog trijumfa i to posle preokreta protiv Dizeldorfa, a Majnc je iznenadio Leverkuzen…

U derbiju kola, u rurskom okršaju Šalke je savladao Dortmund sa 2:1. Bio je ovo 82. međusobni okršaj Šalkea i Dortmunda, a interesantno je da je Klop odlučio da meč počne tek oporavljeni Humels kao half, a da na klupi ostavi Marka Rojsa u želji da se on odmori. Nisu to bile dobre odluke trenera milionera, jer je Šalke u prvom poluvremenu bio mnogo bolji, a poveli su upravo posle zakasnele reakcije Humelsa. Farfan i Učida su odlično odigrali po desnom boku, usledio je centaršut po zemlji ka Draksleru, koga Humels nije stigao da blokira, pa je Vajdenfeler morao da vadi loptu iz mreže. Do 2:0 Šalke je došao u finišu prvog dela igre, još jedan idealan centaršut Učide, Subotić je bio loše postavljen, a Huntelar iskoristio poklon što je ostao sam na pet metara i glavom matirao golmana Dortmunda. U nastavku je Klop uveo Rojsa, mnogo bolje je izgledao Dortmund sa njim na terenu, ali je uspeo samo da smanji na 2:1 preko Roberta Levandovskog u 59. minutu. Imali su prilike da dođu do boda, ali je i Šalke mogao da reši meč u nekoliko navrata…

Bajern je dočekao ekipu Fortune Dizeldorf i došao do nove pobede, iako su gosti dva puta vodili. Nije Hejnkes mnogo kombinovao, ali su njegovi igrači, naročito u odbrani bili neoprezni, pa je Fortuna povela preko Bolija u 16. minutu, ali je u samom finišu prvog dela igre Bajern izjednačio golom Tomasa Milera. Očekivalo se da će Bavarci lako doći do tri boda i pregaziti rivala, ali je Dizeldorf sve iznenadio i ponovo poveo pogotkom Lamberca u 71. minutu. Dva minuta je bilo potrebno Bajernu, tačnije Franku Riberiju da izjednači, a pobedu lideru na tabeli doneo je Žerom Boateng u 86. minutu. Bajern je sada na neverovatnih +20 u odnosu na Dortmund… Sada je ostlo da samo matematički obezbede titulu, a to bi mogli već za tri kola.

Majnc je dočekao Leverkuzen i došao do pobede potpuno neočekivano. Gol odluke postigao je sa bele tačke Ivanšic u 61. minutu, a farmaceuti su razočarali na ovom susretu.

Volfsburg je razbio Frajbrg kao gost sa 5:2 i tako pokazao ovoj ekipi da će teško do četvrtog mesta i da ga realno ne zaslužuju. Frajburg je poveo u 2. minutu golom Kruzea, ali je onda usledila kanonada gostiju. Prvo je izjednačio autogolom Makiadi u 7. minutu, a do kraja poluvremena vukovi postižu još dva gola. Prvo Vierinja, a zatim i Ivica Olić, koji je u drugom delu igre povisio na 4:1. Poraz je koliko toliko ublažio Johanes Flum, ali je u nadoknadi vremena Frajburg primio još jedan gol – strelac je bio Dijego. Frajburg i pored ovog poraza ostaje u borbi za mesto koje vodi u Evropu.

U derbiju začelja Hofenhajm je kao gost došao do ubedljive pobede protiv Grojter Firta od 3:0 i tako praktično poslao ekipu u kojoj igra Nikola Đurđić u Cvajtu. Golove za Hofenhajm su postigli Firminjo, Hoselu i Veis, pa su se tako približili Augzburgu na dva boda u borbi za 16. mesto na tabeli koje garantuje baraž za opstanak.

Rezultati:
Augzburg – Nirnberg 1:2
Grohjter Firt – Hofenhajm 0:3
Bajern – Fortuna 3:2
Šalke – Dortmund 2:1
Frajburg – Volfsburg 2:5
Majnc – Leverkuzen 1:0

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter