0
Evroliga

Važna pobeda Himkija

Objavljeno: 08.03.13 u 18:25

Pol Dejvis

U prvom meču današnjeg programa 10. kola Top 16 faze Evrolige Himki je na svom parketu slavio protiv Montepaskija sa 78:71(25:20, 19:17, 20:17, 14:17).

Košarkaši Himkija su od početka meča imali kontrolu nad igrom i rezultatom. Stekli su početnu prednost koju su potom postepeno povećavali. Sigurnom igrom i bez većih grešaka ekipa iz predgrađa Moskve na poluvreme odlazi sa vođstvom od 7 poena.

Ista slika je viđena i u nastavku susreta. Montepaski je zapretio krajem treće četvrtine kada je uspeo da smanji zaostatak na minus 5, ali su domaći vrlo brzo ponovo došli do dvocifrene prednosti.

Himki je nastavio sa dobrom igrom i u poslednjih 10 minuta i došao do prednosti od 19 poena. Trojkama Metjua Dženinga Sijena smanjuje prednost, ali do kraja uspeva samo da ublaži poraz.

Ekipu iz Podmoskovlja predvodio je Kelvin Rivers sa 19 poena, a Pol Dejvis je zabeležio 18 poena i 7 skokova. Najraspoloženiji u redovima Montepaskija bio je Bobi Braun sa 17 postignutih poena. Kristjan Kangur je ubacio 12 poena, a srpski košarkaš Aleksandar Rašić dodao je 6 poena uz 3 skoka.

Ovom pobedom Himki je došao do 3. mesta F grupe sa skorom 6-4 koliko ima i Olimpijakos na 4. poziciji, dok Montepaski zauzima 2. mesto, ali sada sa samo jednom pobedom više od ove dve ekipe.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter