0
Evroliga

Kaha se trgla na vreme

Objavljeno: 08.03.13 u 20:49

Anders Nocioni

Košarkašima Bešiktaša malo je falilo da naprave veliki preokret protiv Kahe Laboral, ali su na kraju ipak doživeli poraz rezultatom 73:83 (10:18, 13:25, 27:15, 23:25) u 10. kolu Top 16 faze Evrolige.

Gosti iz Vitorije su sjajno igrali u prvom poluvremenu. Već na početku stiču značajnu prednost, koju tokom druge četvrtine povećavaju i do kraja prvog poluvremena dolaze do plus 20.

Predah na poluvremenu je prijao ekipi Bešiktaša koja je u nastavku meča delovala kao potpuno druga ekipa u odnosu na prethodni period igre. Serijom od 20:2 smanjuju na samo dva poena zaostatka i tada se činilo da će domaći ljubimci uspeti da naprave neverovatan preokret.

Međutim, Kaha ponovi dolazi početkom poslednje četvrtine do dvocifrene prednosti koju uspeva da zadrži do kraja susreta. Malo je falilo da izabranici Žana Tabaka od gotovog naprave veresiju.

U dresu Kahe Laboral blistao je Andres Noćioni sa 22 poena, 6 skokova i 4 asistencije. Tibor Plis je dodao 15 poena, dok je Nemanja Bjelica ubacio 11 poena uz 8 skokova i 4 asistencije. Milko Bjelica je zabeležio 2 poena i 4 skoka za nepunih 12 minuta. Najefikasniji u ekipi iz Istanbula bio je Gasper Vidmar sa 18 poena, dok je Riki Majnard ubacio 14 poena uz 8 skokova.

Kaha Laboral se i dalje nalazi na 6. mestu F grupe sa skorom 5-5, dok je Bešiktaš i dalje ubedljivo poslednji bez ostvarene pobede u Top 16 fazi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter