0
Evroliga

Žalgiris izgubio dobijeno

Objavljeno: 07.03.13 u 20:58

mirotic-lavrinovic

Košarkaši madridskog Reala ponovo su u veoma uzbudljivom meču svaladali Žalgiris ovog puta u meču 10. kola u Kaunasu i to posle produžetka sa 105:104 (19:29, 21:15, 23:17, 21:23, 21:20).

Odlično je domaći tim otvorio meč dobivši prvi period sa čak 1 poena viška. Međutim, gosti su malo po malo smanjivali prednost Žalgirisa pa su čak u poslednju četvrtinu ušli sa dva poena viška. Tada su na scenu ponovo stupili strelci litvanskog tima pre svega Kuzminskas i Popović koji su trojkama zatrpali koš Reala. Činilo se na minut i po do kraja da Žalgiris ne može da ispusti pobedu pošto je imao sedam poena viška, ali smušenim napadima i greškama u odbrani došlo se do toga da na četiri sekunde do kraja pri rezultatu 84:81 Serhio Rodrigez šutira dva slobodna bacanja. Prvo je pogodio, drugo namerno promašio, a na njihovu sreću Mirotić je uhvatio loptu nakon čega je fauliran. Crnogorac je bio hladnokrvan pa je ubacio 15. i 16. uzastopni penal na meču čime je utakmicu odveo u dodatnih pet minuta.

U produžetku se daleko bolje snašao daleko iskusniji Real koji je trojkama Džejsi Kerola i Nikole Mirotića na pola minuta pre kraja praktično overio pobedu pošto je poveo sa 99:94.

Nikola Mirotić sa 31 poenom (slobodna bacanja 18/18) i 11 skokova i Džejsi Kerol sa 21 poenom, bili su najbolji u redovima Reala, dok su na drugoj strani bolji od ostalih bili Dardel sa 20 i Kuzminskas sa 16 poena.

Posle ovog meča Real ima skor od devet pobeda i jednog poraza i prvi je na tabeli u grupi E, dok je Žalgiris upisao šesti poraz i teško će uspeti da se domogne četvrtog mesta, za koje će se boriti sa CSKA i Panatinaikosom, i tako se plasira u plej-of.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter