0
Evropske lige

Totenhem ponizio Inter, gosti bez gola

Objavljeno: 07.03.13 u 23:01

sigurdson-gol-totenhem-inter

Odigrana su još četiri meča osmine finala Lige Evrope, a gosti na tim duelima nisu dali gol. Pobede su upisali Totenhem, Bazel i Benfika, dok je bez golova bilo na duelu Levante – Rubin.

Totenhem je lako došao do pobede nad Interom, tri komada u mreži Handanovića za miran revanš na San Siru i odmaranje velikog broja igrača od strane Viljaša Boaša na tom susretu. Poveli su pevci već u 6. minutu kada je Sigurdson odlično centrirao, a Bejl glavom matirao Handanovića koji apsolutno ništa nije mogao da uradi. Bejl je imao još jednu priliku samo dva minuta aksnije, ali je ovoga puta golman Intera bio uspešniji. Ali gosti su izdržali da ne prime drugi gol samo do 18. minuta kada je lenon probio po desnom boku, Defo šutirao iz okreta, Handanović samo kratko odbio, a Sigurdson je natrčao i sproveo loptu u mrežu. On je bio brži od trojice defanzivaca Intera, koji ga valjda nisu očekivali ili šta li… Inter je imao jednu jako dobru šansu u prvom poluvremenu da se vrati u igru, ali je Riki Alvarez očajno šutirao u situaciji jedan na jedan sa Fridelom. U nastavku se agonija neroazura nastavila, Fertongen postiže pogodak u 53. minutu za 3:0 i to naravno posle prekida, a pre toga je Belgijanac propustio još jednu jako dobru šansu. Totenhem se zatim opustio, a Inter je u 74. minutu mogao do gola preko Palasija, ali je Fridel odlično intervenisao.

Benfika je savladala Bordo na svom terenu sa 1:0 i tako došla do solidne prednosti pred revanš s obzirom da su sačuvali svoju mrežu. Gol odluke postignut je u 21. minutu kada je Rodrigo izvanredno šutirao sa ivice kaznenog prostora, pogodio prečku, alopta se od ruku golmana Karasoa odbila u mrežu. Gol je na kraju pripisan čuvaru mreže Bordoa, ali on zaista ništa nije kriv… Imao je Rodrigo još dve dobre prilike u prvom delu, međutim nije ih iskoristio.

Bazel je dočekao Zenit i slavio sa 2:0. Nije bilo puno prilika u prvom poluvremenu, a prave šanse su viđene u nastavku. Zenit je imao najbolju u 69. minutu kada je Hulk maestralno proigrao Širokova, koji je u situaciji 1 na 1 uspeo da pogodi golmana domaćih Zomera. Samo minut kasnije priliku je imao i Bazel, ali je Malafeev odlično intervenisao posle pokušaja Štajnhofera. Prvi gol  pao je u 83. minutu kada je šutirao Mohamed Salah, Malafeev odbio loptu na koju je natrčao Dijaz i zatresao mrežu. U 86. minutu projektil Hulka sa 25 metara, ali je pogodio samo spoljni deo mreže. U nadoknadi vremena velika greška sudije Orsata koji je dao crveni karton Netu i dosuduo penal za Bazel iako je Neto prvo došao do lopte pa tek onda oborio napadača Bazela Salaha. Siguran sa bele tačke bio je Frai i doneo veliku prednost svom timu pred revanš.

Meč u Španiji između Levantea i Rubina obeležili su crveni kartoni, a ne golovi. Konačan rezultat je bio 0:0, a kada su crveni kartoni u pitanju 1:1. Oba crvena su viđena u nastavku, u 52. minutu je isključen defanzivac gostiju Ansaldi, a u 54. je Mičel morao napolje. Rubin je ponovo došao do odličnog rezultata u Španiji, u prošloj rundi su izbacili Atletiko, a sada imaju dobar rezultat pred revanš u Kazanju.

Rezultati osmine finala, prvi mečevi:
Anži – Njukasl 0:0
Plzen – Fenerbahče 0:1
Steaua – Čelsi 1:0
Štutgart – Lacio 0:2
Totenhem – Inter 3:0
Benfika – Bordo 1:0
Levante – Rubin 0:0
Bazel – Zenit 2:0

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter