0
Evrokupovi

Lacio već četvrtfinalista, tužni Čelsi

Objavljeno: 07.03.13 u 20:57

ederson-lacio

Odigrana su još tri meča osmine finala Lige Evrope, Lacio je lako savladao Štutgart u Nemačkoj sa 2:0, a pobede su upisali i Fenerbahče u Češkoj protiv Plzena 1:0, kao i Steaua protiv Čelsija, koji je još jednom razočarao i sada je pitanje momenta kada će Rafa Benitez odleteti sa klupe.

Steaua je do pobede od 1:0 došla golom Ruseskua sa bele tačke, a penalu je prethodio prekršaj Bertranda upravo nad njim. Čeh ga jeste pročitao u tom 34. minutu, ali je udarac bio jak i sjajni čuvar mreže je bio nemoćan. Steaua se uglavnom oslanjala na kontre, pripretili su još nekoliko puta, a Čelsi je odigrao ozbiljnije u nastavku, ušao je i Mata, ali ništa nije vredelo. Tores je opet statirao na meču i nema sumnje da će na kraju sezone otići iz Čelsija.

Lacio je slavio na Mercedes Benc areni protiv Štutgarta sa 2:0 i praktično već overio plasman u četvrtfinale, jer samo čudo treba da se desi pa da švabe pobede ovim ili većim rezultatom na Olimpiku. Lacio je došao do vođstva posle greške odbrane švaba, a strelac je bio Ederson, koji je dobio šansu od prvog minuta. Štutgart je imao dve odlične prilike u prvom delu, ali je obe propustio Okazaki. Nebeskoplavi su mogli da povedu i sa 2:0 u prvom delu igre, ali je Ederson posle centaršuta Kandreve slabo šutirao glavom. A u 56. minutu Lacio dolazi i do 2:0, strelac je bio Onazi, koji je sve uradio sam – uzeo loptu, prošao dva protivnička igrača i savladao Ulriha. Bolje ne može. Mogli su lacijali i do 3:0 do kraja, ali je Ulrih izvukao svoju ekipu, dok je Štutgart imao samo jednu priliku da smanji i to preko Okazakija, koji je jedini bio raspoložen za igru večeras.

A u Plzenu je Fenerbahče došao do pobede od 1:0 golom Patrisa Veboa u 81. minutu, kada je upravo on započeo dobar napad proigrao Gonula na desnoj strani, usledio je centaršut za Soua, golman domaćih je istrčao i samo zakačio loptu koja je došla do Veboa na pet metara od gola i on je glavom sprovodi u mrežu. Fener je pokazao da odlično ume da odigra u defanzivi, a ovo je treći meč u nizu u Ligi Evrope u kome nisu primili gol.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter