0
Evrokupovi

Milioneri preslišali rudare

Objavljeno: 05.03.13 u 22:38

dortmund-sahtjor

Borusija iz Dortmunda je ponizila Šahtjor na SIgnal Iduna Parku u revanšu osmine finala Lige šampiona sa 3:0 i plasirala se u sledeću fazu. Sjajna predstava milionera, koji su pokazali da se ne šale i da mogu do trofeja ove sezone.

Klop je morao da ubaci Santanu opet u startnu postavu, jer je Humels povređen i to je jedina promena u odnosu na najjačih 11 milionera: Vajdenfeler; Pišček, Subotić, Santana, Šmelcer; Gundogan, Bender; Rojs, Gece, Blaščikovski; Levandovski.

Lučesku je krenuo u standardnoj formaciji 4-2-3-1, sa triom Brazilaca napred: Pjatov; Kučer, Rakicki, Rac; Hubšman, Fernandinjo; Tešeira, Mikatrijan, Tajson; Luiz Adrijano.

Prvu veliku šansu imala je Borusija u 12. minutu kada je Gece pustio jednu loptu u prazno, Levandovski izbegao ofsajd zamku, pobegao čuvarima, ali je Pjatov stigao da blokira njegov udarac. U 31. minutu Dortmund dolazi do vođstva i to posle kornera koji je izveo Mario Gece, Santana je sjajno skočio i zakucao loptu u mrežu sa osam metara. Potpuno nemoćan je bio Pjatov, kao i Rakicki koji je čuvao Brazilca. Dortmund je šest minuta kasnije rešio ovaj dvomeč, još jedno tračigno postavljanje odbrane Šahtjora, Levandovski je primio loptu na desnoj strani, centrirao, Rakicki očajno reagovao, promašio ceo fudbal, a poklon je oberučke prihvatio Mario Gece i povisio na 2:0. Lako je do poluvremena Dortmund mogao da vodi i 3:0, ali je posle pasa Rojsa dugo oklevao sa udarcem Levandovski, pa je Hubšman stigao da ga blokira.

Na poluvremenu je Lučesku uveo Daglasa Kostu umesto Tajsona, a s druge strane je Kel zamenio Bendera. Dortmund rešava pitanje pobednika u 59. minutu posle velike greške Pjatova koji je ispustio loptu posle šuta Gundogana, a Blaščikovski je prvi stigao do lopte i zatresao mrežu. Mogla je Borusija i do ubedljivije pobede do kraja, ali su Groskrojc i Rojs propustili svoje prilike.

Dortmund nastavlja evropski pohod, još uvek su neporaženi, a Šahtjor mora još da uči da bi došao do osam najboljih u Evropi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter