0
Evropske lige

Totenhem gazda severnog Londona

Objavljeno: 03.03.13 u 19:12

volkot-totenhem-arsenal copy

U derbi meču 28. kola Premijer lige Totenhem je savladao Arsenal sa 2:1 i tako je ekipa Viljaša Boaša još više smanjila šanse tobdžija da dođu do nekog od prva četiri mesta. Pevci su ponovo treći i zaista igraju u velikoj formi.

Andre Viljaš Boaš je odlučio da počne meč sa Adebajorom napred, a Defo je ostao na klupi. S druge strane, klupa je bila rezervisana za Podolskog, dok je Žiru bio u startnoj postavi, a povređenog Sanju zamenio je Dženkinson na mestu desnog beka.

Totenhem je do vođstva od 2:0 došao za samo dva i po minuta u prvom poluvremenu, a oba puta je odbrana tobdžija kiksirala. Dve lopte u prazan prostor, prvo Sigurdsona za Bejla u 37. minutu, a zatim i Parkera za Lenona u 39. bili su dovoljni za 2:0.

Arsenal je uspeo da se vrati u meč u 51. minutu, iskupio se za kardinalno postavljanje Per Mertezaker posle prekida koji je izveo Tio Volkot. Mogao je Defo da reši meč 69. minutu, ali je on iz sjajne pozicije rešio da doda umesto da šutira i pogrešio.
Uveo je Venger u 77. minutu i Podolskog, a Remzija je prebacio na desnog beka i krenuo u totalnu ofanzivu. Odmah su stvorili dve prilike, ali su ih Podolski i Remzi propustili. U 88. minutu pokušao je i Volkot, ali je bio neprecizan.

Totenhem se vratio na treće mesto sa 54 boda, dva više od Čelsija, dok Arsenal ostaje peti sa 47 bodova i imaće veoma težak zadatak do kraja sezone da dođe do pozicije koja vodi u LŠ.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter