0
Evropske lige

Real ponovo bolji od Barse

Objavljeno: 02.03.13 u 17:55

real-barsa-benzema

Subotnji program 26. kola Primere otvorio je Klasiko koji verovatno nikada nije odigran u čudnijem tereminu, a sve na zahtev Reala koji je insistirao da utakmica bude odigrana što ranije kako bi igrači odmorniji dočekali revanš meč osmine finala Lige šampiona.

Nakon ubedljivog trijumfa Reala u Barseloni u meču polufinala Kupa kralja (0:3), bilo je jasno da je psihološka prednost na strani kraljevskog kluba koju je na kraju domaći tim i materijalizovao. Utakmica je završena rezultatom 2:1, a sam početak utakmice je nagoveštavao da bi moglo da bude daleko više pogodaka. Najpre je Benzema na asistenciju Morate u 6. minutu imao lak zadatak da savlada Valdeza i dovede Real u vođstvo, da bi 12 minuta kasnije Mesi u akciji „jedan na jedan“ uspeo da predribla Serhia Ramosa i da potom rutinski loptu pošalje iza leđa Dijega Lopeza.

A onda zatišje više od sat vremena, koje je pogotkom posle odlično izvedenog kornera Modrića u 81. minutu prekinuo Serhio Ramos lepim pogotkom glavom. Mogla je utakmica i drugačije da bude završena da je glavni sudija u psolednjem minutu dosudio penal za Barselonu posle prekršaja nad Danijem Alvešom.

Uprkos tome što je Barsa pre ovog meča imala punih 16 bodova više daleko od toga da je viđen miran meč o čemu najbolje svedoči čak 10 žutih i jedan crveni karton (Valdezu po okončanju utakmice zbog prigovora). Nakon ovog trijumfa Real je makar privremeno preskočio Atletiko na drugoj poziciji na tabeli, dok je Barsa suvereno prva i teško da će bilo ko moći da joj preotme šampionsku titulu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter