0
Evropske lige

Milan lako s desetoricom Lacija

Objavljeno: 02.03.13 u 22:44

pacini-milan-lacio

U drugom derbi meču 27. kola Serije A Milan je sa 3:0 savladao Lacio i tako produžio niz nepobedivosti na devet mečeva u šampionatu i došao do pozicije broj 3 koja vodi u Ligu šampiona, ali i na -5 u odnosu na Napoli koji je drugi.

Otvoreno su oba tima počela meč, propustili su po nekoliko šansi na startu – El Šaravi sa jedne, a Flokari sa druge, a onda je u 16. minutu meč rešen. Kako? El Šaravija je oborio Antonio Kandreva na ivici kaznenog prostora, a Ricoli je iz džepa izvadio crveni karton… Lacio je ostao sa igračem manje, a rosoneri su to iskoristili i već u prvom poluvremenu došli do 2:0. Prvo je pogodio Pacini u 40. minutu posle prodora i udarca Abatea, koji je Marketi odbranio, a zatim je Pereirinja zaustavio El Šaravija, a lopta je došla do Pacinija kome nije bilo teško da zatrese mrežu.

Četiri minuta kasnije Milan dolazi do 2:0, Montolivo je izveo korner, glavom šutirao Pacini, Marketi je uspeo da odbrani, ali je na pravom mestu bio Boateng. Imao je Lacio šansu da se vrati u meč u 57. minutu ali udarac glavom Bjave nije bio precizan. Tri minuta kasnije usledila je kazna, još jednom je strelac bio Pacini, koji je iskoristio grešku Radua i odličnim udarcem savldao nemoćnog Marketija. Pacini je imao priliku da postigne hettrik, ali je propustio i zatim je zamenjen, ušao je Niang, koji je do kraja propustio dve šanse da psotigne svoj prvi gol u Seriji A.

Milan je došao do željenog trećeg mesta i ima 48 bodova, jedan više od Lacija, koji u slučaju pobede Intera nad Katanijom može da padne i na peto mesto. Očekuje nas uzbudljiva trka za mesta u Ligi šampiona do kraja sezone, a ako rosoneri nastave sa ovakvim igrama nemaju o čemu da brinu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter