0
Evropske lige

Iznenađenje u Bremenu, Đurđić doneo bod Firtu

Objavljeno: 02.03.13 u 17:23

bundesliga

U subotnjem popodnevnom terminu odigrano je pet utakmica 24. kola Bundeslige u kojima su  gostujuće ekipe imale više uspeha.

Borusija je u Dortmundu, nakon poraza od Bajerna u kupu, bes iskalila na Hanoveru koji je savladan sa 3:1. Domaći tim je preko dvostrukog strelca Levandovskog već posle 21 minuta imao veliku prednost, da bi se na poluvreme otišlo sa rezultatom 2:1 pošto je Abdelaue vratio nadu gostima. Ipak Borusija, za koju je ceo meč vrlo dobro odigrao Neven Subotić, je pogotkom Šibera u 72. minutu otklonila pitanje pobednika.

Šalke je vezao dve uzastopne prvenstvene pobede pošto je nakon prošlonedeljnog trijumfa pred svojim navijačima danas savladao Volfzburg u gostima sa 4:1. Najzaslužniji za trijumf tima iz Gelzenkirhena bili su Draksler koji je postigao prva dva gola za goste i Farfan strečac trećeg pogotka, da bi huntelar stavio tačku na ovaj meč. Na drugoj strani Olić u 50. minutu postigao u tom trenutku izjednačujući gol.

Najveće iznenađenje napravio je Augzburg koji je trijumfovao u Bremenu protiv Verdera, za koji je igrao Aleksandar Ignjoski, golom Vernera u 29. minutu, a lako je moglo da se desi da isto učini i Grojter Firt na gostovanju u Hamburgu.

Srpski reprezentativac Nikola Đurđić doveo je svoju ekipu u vođstvo u 8. minutu, ali je Bejster 13 minuta kasnije postavio konačnih 1:1. Za HSV ceo meč odigrao je Slobodan Rajković.

Nirnberg je golom iz penala koji je uspešno realizovao Simons u 33. minutu poveo protiv Frajburga, ali su gosti preko Šmita u 83. minutu uspeli da dođu do boda.

Rezultati:
Borusija Dortmund – Hanover 3:1 (2:1)
Volfzburg – Šalke 1:4 (0:1)
Verder – Augzburg 0:1 (0:1)
Nirnberg – Frajburg 1:1 (1:0)
Hamburger – Grojter Firt 1:1 (1:1)
Bajer Leverkuzen – Štutgart (18.30h)

Hofenhajm – Bajern Minhen (nedelja, 15.30)
Fortuna Diseldorf – Majnc (nedelja, 17.30)

Odigrano u petak:
Ajntraht – Borusija Menhengladbah 0:1

Tabela: Bajern 60 (meč manje), Borusija D. 46, Bajer L. 42 (meč manje), Ajntraht 38, Šalke 36, Hamburger 35, Frajburg 35, Borusija M. 34, Hanover 33, Majnc 33 (meč manje)…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter