0
Evropske lige

Ba za minimalac Čelsija, tri gola Kagave

Objavljeno: 02.03.13 u 18:11

ba-celsi-vba

Favoriti su opravdali očekivanja u subotnjim mečevima 28. kola Premijer lige, Čelsi je minimalno savladao VBA, Junajted nešto ubedljivije ekipu Noriča, a sa dva gola razlike trijumfovao je i Everton u duelu sa Redingom.

Jedini pogodak za Čelsi u duelu sa Vest Bromvičem postigao je Demba Ba i to u 28. minutu, pa su plavci morali da strepe za trijumf punih sat vremena. Celu utakmicu za domaći tim odigrao je na zavidnom nivou Bane Ivanović.

U tim Mančester Junajteda vratio se Nemanja Vidić koji je odlično komandovao odbranom svog tima koji je pogocima Kagave (tri) i Runija savladao Norič sa 4:0. Aleks Ferguson je odlučio da danas iz tima izostavi Rajana Gigsa i tako odloži proslavu jubileja od 1.000 odigranih utakmica u karijeri.

Everton je prilično lako savladao Reding sa 3:1. Posle nešto više od sat vremena igre karamele su imale prednost od tri gola pošto su Felaini, Pijenar i Miralas savladali gostujućeg golmana, da bi Robson-Kanu u samoj završnici postavio konačan rezultat.

Poslednjeplasirani tim Premijer lige Kvins Park Rendžers ostavrio je veoma važnu pobedu na gostovanju u Sautemptonu od 2:1. Posle prvog poluvremena nijedna ekipa nije imala prednost pošto je KPR poveo preko Remija, ali je Ramirez u 45. minutu izjednačio. Veliko slavlje Rendžerima doneo je Botrojd golom u 77. minutu.

Svonsi je još jednom sa svojim navijačima proslavio osvajanje Liga kupa i to na najbolji način tako što je savladao Njukasl golom Mura u 85. minutu.

Goleada je viđena u Sanderlendu gde je domaći tim odigrao 2:2 sa Fulamom. Više razloga za zadovoljstvo imaju crne mačke pošto su gosti preko Berbatova i Ritera došli do prednosti od 2:0, da bi najpre Gardner golom iz penala smanjio, a potom Sesenjo u 70. minutu postavio konačan rezultat.

Vest Hem je pogotkom Kolisona u četvrtom minutu sudijske nadoknade u prvom poluvremenu trijumfovao u Stouku sa 1:0.

Rezultati:
Čelsi – Vest Bromvič Albion 1:0(1:0)
Everton – Reding 3:1(1:0)
Mančester Junajted – Norič 4:0(1:0)
Sautempton – Kvins Park Rendžers 1:2(1:1)
Stouk – Vest Hem 0:1(0:1)
Sanderlend – Fulam 2:2(1:2)
Svonsi – Njukasl 1:0(0:0)
Vigan – Liverpul (18.30h)

Totenhem – Arsenal (nedelja, 17.00h)
Aston Vila – Mančester Siti (ponedeljak, 21.00h)

Tabela: Mančester Junajted 71, Mančester Siti 56 (meč manje), Totenhem 51 (meč manje), Čelsi 52, Arsenal 47 (meč manje), Everton 45, VBA 40, Liverpul 39 (meč manje)…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter